Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sivas Katliamı’nın 31. yılı! Katliamcı devlet geleneği gerici-faşist rejim eliyle sürdürülüyor!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Temmuz 2024
  • 14:30

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sivas Katliamı’nın 31. yılı! Katliamcı devlet geleneği gerici-faşist rejim eliyle sürdürülüyor!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında Sivas Katliamı’nın yıldönümü vesilesiyle sermaye devletinin katliamcı geleneği ele alınıyor. Yazıda, yakın tarihte devlet eliyle gerçekleştirilen katliamlara işaret edilerek şunlar ifade ediliyor:

Günümüz Türkiye’sinde işçi sınıfına ve emekçilere sefalet dayatan, demokratik hak ve özgürlükleri zorbalıkla ayakları altına alan, faşist baskı ve saldırıları her adımında tırmandıran, mazlum Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için içeride ve dışarıda kirli savaş politikasını aralıksız uygulayan gerici-faşist iktidar, katliamcı devlet geleneğini de aralıksız sürdürüyor.

Kapak yazısının devamında, Türkiye tarihinin en vahşi katliamı, Ankara’nın göbeğinde bu iktidarın denetiminde gerçekleştirildi denilerek şunlar ifade ediliyor:

İşçi sınıfına, emekçilere, Kürt halkına, çevreye, hatta tüm canlı yaşama düşman olan gerici-faşist rejime ve onun temsil ettiği sermaye düzenine karşı mücadeleyi büyütmek gelinen yerde yaşamsal bir önem kazanmış bulunuyor. Tam da bu nedenle, başta işçi sınıfı ve emekçiler olmak üzere; toplumun ezilen, yok sayılan, baskı altında tutulan kesimleri bu ölüm ve yıkım düzenine karşı omuz omuza vermeli, hakları, özgürlükleri ve gelecekleri için örgütlü mücadeleyi güçlendirmelidir.

Gazetenin orta sayfasında ise, TKİP Merkezi Yayın Organı EKİMin Haziran 2024 tarihli 334. sayısında yer alan “Sınıf hareketi ve sınıf çalışmasının gündemleri” başlıklı yazı bulunuyor. Sınıf hareketinin verili tablosunu değerlendiren ve sınıf çalışmasının güncel sorumluluklarına işaret edilen yazıda şu vurgular yapılıyor:

Sermaye sınıfının topyekûn saldırılarının yoğunlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Giderek ağırlaşan yıkım tablosuna rağmen sınıf hareketinin genel görünümünde esaslı bir değişiklikten bahsetmek olanaklı değil. Daha önceki değerlendirmelerimizde de ifade edildiği gibi, sınıf hareketi uzun bir dönemdir parçalı ve dağınık yapısını sürdürmektedir.

Orta sayfa yazısının devamında işçi sınıfına dönük politik müdahalenin önemine vurgu yapılarak şunlar ifade ediliyor:

TKİP VII. Kongresi Bildirgesinde de vurgulandığı gibi, uzun dönemdir bir kısır döngü yaşayan sınıf hareketinin bu tablodan çıkabilmesi, politik istemlere dayalı bir mücadelenin içine girebilmesinden geçmektedir.

***

Gazetenin arka kapağında ise son günlerde tırmandırılan ırkçı-faşist saldırılara karşı “Irkçı-faşist saldırganlığa karşı: Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Bir kez daha halkı ve doğayı ölüme terk ettiler!

-Düzen cephesinde “yumuşama” tartışması

-Kayyım saldırısına geçit verme!

-Yıkım “kararlı adımlarla” devam edecek!

-Atanamamanın yeni adı akademi!

-“Rezerv” demagojisiyle rant ve talan

-Servet ve sefalet kutuplaşması derinleşiyor

-“Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!”

-“Vergi” soygununa karşı mücadeleye!

-Akkuyu NGS’de denetim insanlık dışı!

-İşçi-emekçiler dört bir yanda hakları için direnişte!

-Sınıf hareketi ve sınıf çalışmasının gündemleri

-Soykırımcı İsrail rejiminin açmazları derinleşiyor

-NATO yeni savaşlara hazırlanıyor

-Emperyalist güçlerin “barış” arayışları

-Emperyalist rekabetin Asya-Pasifik’teki yansımaları

-Bolivya’da bir askeri darbe daha püskürtüldü

-Bolivya’da başarısız darbenin ardından...

-Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından…

-Assange’ye “özgürlük” basın “özgürlüğüne” pranga

-AfD Kongresi’ni yüz bin kirli protesto etti

-2023-2024 eğitim döneminin gösterdikleri

-Göçmenlere dönük ırkçı saldırıların parçası olmayalım…

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz