Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Nisan 2024
  • 20:52

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak sayfasında Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) 1 Mayıs bildirisine yer veriliyor. Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a!” çağrısı yapılan bildiride şu ifadelere yer veriliyor:

El ele, kol kola, omuz omuza 2024 1 Mayısı’nı işçi sınıfı ve emekçilerin görkemli bir ayağa kalkış gününe çevirelim. Başta Taksim olmak üzere bütün 1 Mayıs meydanlarında yaşamımızı köleleştiren bu sömürü düzenine ve efendilerine karşı hep beraber haykıralım: Haklarımızdan da, geleceğimizden de vazgeçmeyeceğiz! Sosyal yıkım saldırılarına, baskı ve sömürüye geçit vermeyeceğiz!

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın mücadelemiz!

Gazetenin orta sayfasında ise TKİP Merkezi Yayın Organı EKİM’in, Nisan 2024 tarihli 333. sayısında yayınlanan “Kadın hareketi ve kadın çalışması” başlıklı yazı yer alıyor. Kadın hareketine ilişkin TKİP VII. Kongresi’nin tartışma tutanaklarını içeren yazıda şu vurgular yapılıyor:

Biz hâlihazırda dar feminist sınırlarda seyreden genel kadın hareketiyle kesişme noktalarını elbette önemsemeliyiz. Bu hareketi desteklemeli, olanaklı her durumda bizzat katılmalıyız. Yayınlarımızda bu hareketin anlamını ve önemini düzenli bir şekilde yansıtabilmeliyiz.

Ama biz, kadın sorununa ve ezilen cinsin özgürleşme mücadelesine kendi sınıfsal bakış açımızdan hareketle bakmalı, dolayısıyla da kadın hareketine katkımızı da kendi sınıfsal alanımızdan, kendi toplumsal zeminimizden giderek ortaya koyabilmeliyiz.

Orta sayfa yazısının devamında, genel kadın hareketine ve sınıf içerisinde yürütülen kadın çalışmasına dair şunlar ifade ediliyor:

Genel kadın hareketine yönelmek bizim için işin doğası gereği öncelikli bir tercih değil. Bazı grup ve çevreler buna çok özel bir eğilim duyuyor, bunu kolay güç kazanmanın bir alanı olarak görüyor ve belli güçler de kazanıyorlar. Bu alanı ve buradan gelen başarıyı gönlü rahat bir biçimde onlara bırakabiliriz. Bizim esaslı rolümüz sınıf alanındadır, kadın hareketine katkımızı da buradan geliştirmeliyiz. Kadın hareketini sağlıklı bir zemine kavuşturacak olan da bu alandaki çabalar ve başarılardır. Her sınıf ve toplumsal katmandan oluşan dikey kadın hareketi doğası gereği yapısal zaaflarla yüz yüzedir.

***

Gazetenin arka kapağında ise “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” şiarı ile TKİP Kurucu Üyesi, 2000 Ölüm Orucu şehidi Hatice Yürekli’ye yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Yerel seçimler süreci ve sınıf mücadelesi

-Türkiye gelir eşitsizliğinde Avrupa birincisi

-Hezimete uğrayan saray rejiminin hazımsızlığı

-Saray rejimi: Suçüstü, saldırganlık

-Egemenlikleri için çocukların gülüşlerini çaldılar

-İşçi ücretlerinde istikrarlı erime sürüyor!

-İşçi kadınlar bir adım öne!

-BİR-KAR’dan 1 Mayıs çağrısı

-Sudan’da “unutulmuş savaş”ın dehşet tablosu

-Ortadoğu'da bölgesel savaş manevraları

-İran Devrim Muhafızları siyonist İsrail’i vurdu!

-İsrail İran’a mı saldırdı

-Gazze soykırımın altıncı ayında “modern” barbarlık

-NATO’nun 75. yıl kutlamaları

-“Geleceğin Bundeswehr’i nasıl olmalı?”

-ABD-Japonya-Filipinler zirvesi

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…