Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Orta Vadeli Program sömürü ve sefaletin yoğunlaşması demektir! Krizin faturasını reddet, OVP’ye geçit verme!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Eylül 2024
  • 23:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı Orta Vadeli Program sömürü ve sefaletin yoğunlaşması demektir! Krizin faturasını reddet, OVP’ye geçit verme! manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında Orta Vadeli Program’ın 2025-2027 dönemini kapsayan hedef ve politikaları değerlendiriliyor, saldırı programının öne çıkan yönleri ele alınıyor. Yazıda OVP’nin, işçi sınıfı ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını daha da ağırlaştıracağına işaret edilerek şunlar ifade ediliyor:

“Bütünlüğü üzerinden bakıldığında 2025-2027 dönemini kapsayan OVP, krizin çok yönlü faturasını aralıksız olarak emekçilere ödetmeyi hedeflemektedir. Hayata geçirildiği oranda sömürü yoğunlaşacak, emekçilerin sefaleti derinleşecek, sosyal-iktisadi yıkım ise daha da katmerlenecektir.”

Kapak yazısının devamında, kapsamlı ve çok yönlü saldırı programının geri püskürtülmesinin önemine dikkat çekilerek şu vurgular yapılıyor:

Bu kapsamlı saldırı programının geri püskürtülmesi güncel planda kritik bir önem taşımaktadır. En başta işçi sınıfı ve emekçiler adına. Zira, saldırının hedefinde bütünüyle işçi sınıfı, emekçiler ve toplumun diğer yoksul kesimleri yer almaktadır. Bu noktada, işçi ve emekçilerin OVP’de cisimleşen çok yönlü saldırı karşısında nasıl bir tutum alacağı ise belirleyici olacaktır. Ya krizin faturası bütünüyle reddedilecek, OVP’ye geçit vermemek için birleşik, kitlesel bir karşı koyuş sergilenecek ya da sosyal-iktisadi yıkım yeni boyutlar kazanarak yoluna devam edecek.

Gazetenin orta sayfasında ise, Türkiye devrimci hareketinin yarım asırlık çınarı, EKİM’in ve TKİP’nin kurucu kadrosu Teslim Demir’in (Sinan) ölüm yıldönümü vesilesiyle Demir’in yaşamını yitirdiği günlerde TKİP tarafından yapılan açıklamaya yer veriliyor. 

“Kendini bildi bileli ve ölene kadar, hep devrimci! Devrime ve sosyalizme adanmış yarım yüzyıl!” başlıklı orta sayfa yazısında şu vurgular yer alıyor:

“O komünist bir işçi sınıfı devrimcisiydi. Türkiye işçi sınıfının gelecekte oynayacağı devrimci role güveni tamdı. İşçi sınıfına güven duyulmadan, bu çerçevede tüm güç ve olanaklar devrimci bir sınıf hareketi geliştirme hedefi doğrultusunda seferber edilmeden, devrimci siyasal mücadelede sözü edilebilir bir mesafe alınamayacağının da tam olarak bilincindeydi. Partimizin devrimci bir sınıf hareketi geliştirme hedefine odaklanmasını bu çerçevede fazlasıyla önemsiyor, buna yönelik azim ve kararlılığından da kuşku duymuyordu.”

***

Gazetenin arka kapağında ise Ulucanlar Katliamı ve Direnişi’nin 25. yıldönümü vesilesiyle Ulucanlar Katliamı ve Direnişi’nin 25. yılında: Devrim yürüyüşümüz On’larla sürüyor! şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Esnek ve kölece çalıştırmanın yeni adı

-Tarım çöküşte, üretici isyanda

-Sermayenin saldırılarına karşı birleşik direnişe!

-Rabia gitti Sisi geldi

-Çocukların katledilmemesi için mücadeleye!

-Saray rejiminin portresi

-Rejim emekçileri intihara sürüklüyor

-Sendikal bürokrasinin göstermelik eylemleri

-Dört bir yanda direnişler sürüyor

-Siyonizmin değirmenine su taşımak

-Sermayenin diktatörlüğü ilan edildi!

-Çin-Afrika İşbirliği Forumu

-Batı, Rusya’yı adeta nükleer “seçeneğe” zorluyor

-AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı

-Çin ve Rusya’dan eş zamanlı ortak deniz tatbikatı

-“Dünya düzeni tehlikede”

-TÜSİAD ve MEB “birlikte ve bir arada”

-Gerici eğitim kökleştiriliyor

Gazetenin PDF'sine buradan ulaşabilirsiniz...