Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Emperyalist savaşların gölgesinde 1 Eylül” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Eylül 2024
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Emperyalist savaşların gölgesinde 1 Eylül” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında Ukrayna savaşı ve Gazze’de süren soykırım saldırılarına işaret edilerek dünya ölçeğinde kızışan emperyalist hegemonya mücadeleleri ele alınıyor. Her 1 Eylül’de, savaş ve saldırganlığın bir numaralı sorumlusu olan emperyalist-kapitalist devletlerin iki yüzlü açıklamalar yaptığına işaret edilen yazıda şunlar ifade ediliyor:

Kapitalist devletlerin temsilcilerinin, yani hem savaşları kaçınılmaz kılan hem savaşları kışkırtan sistemin sözcülerinin barıştan söz etmeleri ise karayı ak gösterme riyakarlığından başka bir şey değildir. Başka ülkelerin topraklarını işgal etmek için düzenledikleri saldırılara “barış harekâtı” demeleri gibi.

Kapak yazısının devamında, emperyalist sistemin dünyayı yeni ve kapsamlı bir yıkıma sürüklediği belirtilerek şu vurgular yapılıyor:

Her geçen gün tırmandırılan emperyalist hegemonya mücadelesi ve bunun tetiklediği savaşlar, barış sorununa daha yakıcı bir nitelik kazandırıyor. Bu ise, barış uğruna mücadelenin anti-kapitalist/anti emperyalist temelde örgütlenmesini hiç olmadığı kadar acil hale getiriyor.

Gazetenin orta sayfasında ise, Daha önce www.tkip.org sitesinde, 2008 krizi vesilesiyle yayınlanan “Kriz ve devrimci mücadelenin sorunları” başlıklı yazıya yer veriliyor.

Kapitalist sistemin krizlerini farklı boyutları ile ele alan yazı, kriz sürecinde devrimci mücadelenin önceliklerine ve gündemlerine dikkat çekiyor. Orta sayfa yazısında şu vurgular yer alıyor:

Şimdi kriz koşullarındayız ve hareketliliğin, direniş ve protestoların ağırlık merkezi bir kez daha işçi sınıfıdır. Kendini adeta kendiliğinden dayatan devrimci sorumluluk, krizin sağlayacağı olanakları en iyi biçimde değerlendirerek dinamik bir işçi hareketinin gelişmesini kolaylaştırmak ve hızlandırmaktır. Bunu tüm öteki mücadele dinamiklerinin ortak ve birleştirici ekseni haline getirebilmektir. Bu, kendine devrimci ya da sosyalistim diyen hiçbir parti ya da akımın kaçınamayacağı bir nesnel güncel sorumluluktur.

***

Gazetenin arka kapağında ise devrimci sanatçı Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümü vesilesiyle Ölümünün 40. yılında devrimci sanatçıyı saygıyla anıyoruz... Yılmaz Güney devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşıyor! şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Türkiye-Irak anlaşması ve Kürt sorunu

-“Abbaslı gösteriden” geriye ne kaldı?

-Orman yangınları ve iktidarın vurdumduymazlığı

-AKP gericiliğinin 23 yıllık bilançosu

-Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri üzerine

-İktidara sefahat, emekçilere derin sefalet

-İşçi ve emekçiler hakları için eylemde!

-İnşaat işçileri köle değildir!

-ABD savaş namlularını Ortadoğu’ya çevirdi

-Almanya’nın “yeni” jeopolitik yönelimi

-Emperyalizmin himayesinde soykırımın yeni aşaması

-Emperyalist savaşa karşı sınıf mücadelesine!

-Kapitalizm kendisi ile birlikte insanlığı da çürütüyor

-2024 Paris Olimpiyatları’nın ardından

-YÖKAK verilerinin gösterdiği

-Mesleki eğitimde sermayenin sömürü hırsı

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…