Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Faşist baskı ve zorbalığı geri püskürtmek için; Siyasal hak ve özgürlükler mücadelesini büyütelim!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Mayıs 2024
  • 18:35

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Faşist baskı ve zorbalığı geri püskürtmek için; Siyasal hak ve özgürlükler mücadelesini büyütelim!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında son günlerde yoğunlaşan faşist baskı ve saldırılar değerlendiriliyor. 1 Mayıs tutuklamaları, Kobanê davasında verilen cezalar, faşist yönetmelikler ve düzenlemelere değinilen yazıda şu vurgular yapılıyor:

Gerici-faşist iktidarın işçi sınıfını, emekçileri ve toplumsal mücadele güçlerini hedef alan faşist saldırıları artarak devam ediyor. Taksim 1 Mayıs’ının ardından startı verilen gözaltı-tutuklama terörü ve Kabanê davasında çıkan cezalar söz konusu saldırganlığın son örnekleri oldu. Bu kuralsız ve ölçüsüz saldırganlık “yeni yargı paketleri”, anayasa değişikliği hazırlıkları, gece yarısı duyurulan yönetmelik değişiklikleri vb.yle tahkim edilmek isteniyor.

Kapak yazısının devamında, faşist baskı ve zorbalığa karşı siyasal hak ve özgürlükler mücadelesini büyütme çağrısı yapılarak şunlar ifade ediliyor:

Faşist saldırganlığı boşa düşürmek ve geri püskürtmek için işçi sınıfı ve emekçiler bir yandan kendisine dayatılan sefaleti ve sosyal yıkımı reddetmeli öte yandan siyasal hak ve özgürlükleri için mücadeleyi büyütmelidirler.

Gazetenin orta sayfasında ise sermaye iktidarının emekçilere dayattığı sosyal yıkım programını ve sözde “tasarruf paketi”ni değerlendiren “Saray rejiminin ‘Tasarruf Paketi’” başlıklı yazıya yer veriliyor. Açıklanan ‘tasarruf paketi’ Erdoğan-Şimşek ekibinin seçim sonrasında emeğe karşı girişecekleri saldırı kampanyasının ilk adımı. Bunun arkasını getirmenin hazırlıkları içindeler” vurgusu yapılan Fikri Tomurcuk imzalı yazıda şu noktaya dikkat çekiliyor:

Saray rejimi eliyle krizin tüm yükünü emekçilerin sırtına yıkmayı hedefleyen bu paketleri önlemek ve geri püskürtmek için işçi sınıfı ve emekçilerin birlik, dayanışma, örgütlenme ve mücadeleyi yükseltmekten başka bir yolu yok.

***

Gazetenin arka kapağında ise Haziran Direnişi’nin 11. yıldönümü vesilesiyle “Baskıya, savaşa ve sosyal yıkıma karşı; Haziran Direnişi ruhuyla mücadeleye!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Kiminle, ne için “normalleflme”?

-Kobanê Davası ve “adalet”

-“Kobanê Davası” ve rejimin sureti

-Rejim riyakarlığın dozunu arttırıyor

-Yeni “suç” icat ediliyor: “Etki ajanlığı”

-Krizin faturasını kapitalistler ödesin!

-Asıl felaket gerici-faşist düzendir!

-Haziran Direnişi’nin 11. yılı

-“Yerli-milli” aparatları

-“Mücadelemiz büyüyerek devam edecek”

-1 Mayıs tutuklamaları protesto edildi

-Nakba’nın 76. yılında direnişi devam ediyor

-Üç ülkeden Filistin’i tanıma

-İsrail’in soykırım saldırısı

-İslam devletlerinin Filistin hamaseti

-Lahey’den tutuklama emri talebi

-Şi Jinping’in Avrupa ziyareti

-Çin’den Tayvan’a kuşatma

-İEKK Kadın İşçi Çalıştayı sonuç bildirgesi

-Gericiliğin ortak dili

-“Güçlü aile!”

-“Maarif Modeli”

-Yasaklar baharın gelişini engelleyemez!

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…