Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Kriz derinleşiyor, fatura kabarıyor… Krizin faturasını kapitalistler ödesin!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Ağustos 2024
  • 19:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı Kriz derinleşiyor, fatura kabarıyor… Krizin faturasını kapitalistler ödesin!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında ekonomik-mali krizin güncel planda Türkiye kapitalizmine dönük etkileri ve bunun toplumsal sonuçları ele alınıyor. Krizin sanayi üretimine dönük yansımalarına, artan işsizlik oranlarına, borsada yaşanan dalgalanmalara ve artan borç yüküne işaret edilen yazıda şunlar ifade ediliyor:

Tüm bunlar işçi sınıfı adına faturanın daha da kabaracağı anlamına geliyor. Zira, halihazırda ağır çalışma koşullarında düşük ücretlere çalıştırılan, alım gücü sistematik olarak düşen, artan vergi yükünün altında ezilen ve ‘kemer sıkma’ politikalarıyla yoksulluğu derinleşen emekçiler, gelinen yerde işten atılma, yani bütünüyle kendi kaderine terk edilme riski ile karşı karşıyalar.

Kapak yazısının devamında, Bu noktada asıl mesele işçi sınıfı ve emekçilerin bu koşullara boyun eğip eğmeyeceğinde düğümlenmektedir denilerek şunlar ifade ediliyor:

‘Sınıfa karşı sınıf’ perspektifi üzerinden, krizin ağırlaşan-çok yönlü faturasının reddine dayalı politik çalışmayı güçlendirmek ve emekçiler içerisinde büyüyen öfkeye akacak kanallar yaratmak bu bağlamda büyük önem taşımaktadır. Bu yönlü bir yoğunlaşmayı, halihazırda örgütsüz ve dağınık halde bulunan işçi sınıfının taban örgütlerini oluşturma çabasıyla birleştirmek ise sürecin ikinci önemli halkasını oluşturmaktadır.

Gazetenin orta sayfasında ise, V. İ Lenin’in “Barış sorunu” başlıklı makalesine yer veriliyor.

Emperyalist hegemonya mücadelesinin yoğunlaştığı, savaş ve saldırganlık politikalarının ülkeleri yıkıma uğrattığı bir dönemde, yaklaşan 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle gazetenin orta sayfasında yer verilen yazıda şu vurgulara yer veriliyor:

Sosyalistler, ikiyüzlü laf cambazlarının, demokratik bir barış olasılığı üzerine söz ve vaatlerle halkı aldatmalarına fırsat vermemeli, her ülkede o ülke hükümetine karşı devrimci bir savaşımlar dizisi verilmedikçe, demokratik barışa uzaktan-yakından benzer bir sonuca varma olasılığı bulunmadığını yığınlara anlatmalıdırlar.

***

Gazetenin arka kapağında ise “Emperyalistler ve Siyonistler Ortadoğu’yu savaş bataklığına sürüklüyor… Emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı mücadeleye!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Meclis’te “Abbas gösterisi”

-Kürt halkına karşı histerik düşmanlık

-Sosyal medya ve sansür

-Ölüm saçan iktidara karşı direnişe!

-Zorlu Holding ve AKP-İsrail ortaklığı

-“DİSK olarak” barikat başında dürülen bayraklar

-Vergi soygunu ve işçi sınıfı

-Sendika üye istatistiklerinin gösterdikleri

-Türk-İş’ten “eylem takvimi” açıklaması

-Dirinler Döküm işçisi anlatıyor...

-Emeğin Kurtuluşu işçi okulları

-Soykırım ve emperyalistlerin suç ortaklığı

-Batı Şeria’da İsrail’in katliamları ve direniş

-Bangladeş’te halk hareketi

-ABD emperyalizminin Venezuela “sancısı”

-Barut fıçısını Avrupa’dan Asya’ya taşıma çabası

-Büyük savaşa hazırlık

-ABD savaş gemileri Ortadoğu’da

-Siyasi cinayetlerin sorumluları

-Ukrayna savaşı neden dönüm noktası

-YKS yerleştirme sonuçları

-Özgürlük, gelecek ve Filistin buluşması deklarasyonu...

-“Amatör bir dünya için profesyonelce”

Gazetenin PDF'sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...