Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Siyasal kriz ve ‘normalleşme’ aldatmacası” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Haziran 2024
  • 19:55

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Siyasal kriz ve ‘normalleşme’ aldatmacası” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında son haftalarda düzen siyasetinde öne çıkan ve toplumun gündemini meşgul eden “normalleşme” tartışmalarına yer veriliyor. Yazıda, yerel seçimlerin ardından Erdoğan-Özel görüşmesi ile başlayan ve siyasal krizin yeni görünümü olarak gündeme oturan “yumuşama/normalleşme” tartışmalarına ilişkin şu vurgular yapılıyor:

İktidarın “normalleşme” manevrası adeta “Meksika Açmazı”nı anımsatan siyasal krizi yeniden alevlendirdi. MHP şefi faşist Bahçeli’den gelen peşi sıra çıkışlar, Erdoğan’ın ikircikli “bir öyle bir böyle” açıklamaları, düzen muhalefetinin ne içerdiği belli olmayan söylemleri günlerdir toplumsal gündemi meşgul eder hale geldi. Görünen o ki Erdoğan yönetimi “suyu bulandırıp” bir kez daha kaostan-krizden beslenmenin hesabını yapıyor.

Kapak yazısının devamında, “Emekçiler yüzünü sınıf mücadelesine dönmelidir” denilerek şunlar ifade ediliyor:

Sermaye düzeninin “normali” de “yeni normali” de emekçi düşmanlığı konusunda bir ve aynıdır. Krizin ağır faturasını yeni bir düzeyde emekçilerin sırtına yüklemek isteyen sermaye düzeni, “yumuşama” ya da “normalleşme” tartışmaları ile kendi siyasal krizine denge aramakta, iktidarı ve muhalefetiyle düzen güçleri kendi konum ve sefil çıkarlarını esas alan bir süreç işletmektedir. Buradan emekçiler lehine ve çıkarına bir sonuç beklemek, bir kez daha edilgenliğe mahkum olmak, kendisine dayatılan sefaleti, baskıyı ve köleliği kabullenmek anlamına gelecektir.

Gazetenin orta sayfasında ise, TKİP Merkezi Yayın Organı EKİMin Haziran 2024 tarihli 334. sayısının başyazısına yer veriliyor. Devrimci kadro sorununu farklı yönleri üzerinden ele alan “Güncel boyutlarıyla kadro sorunu” başlıklı yazıda şu vurgular yapılıyor:

Kadroların gelişimi sorunu, içinde bulunduğu nesnel koşullardan bağımsız ele alınamaz. Zira dönem ve koşullar, devrimci kadronun ideolojik, politik, örgütsel ve kültürel gelişiminin şekillendiği nesnel zemini oluşturmaktadır.

Orta sayfa yazısının devamında Marksist dünya görüşü ile donanmanın devrimci parti ve kadrolar açısından kritik önemine vurgu yapılarak şunlar ifade ediliyor:

“Bilimsel temellere dayalı devrimci dünya görüşü, yani Marksizm, insanlığın kurtuluşunu hedefleyen tarihsel mücadelenin ve bunun gerektirdiği gündelik devrimci pratiğin kılavuz ipidir. Dolayısıyla gerek devrimci parti ya da örgütlerin, gerekse birer birey olarak devrimci kadroların mücadeleyle, toplumla, kendisiyle, doğayla, çevreyle ve yaşamı oluşturan diğer tüm alanlarla kurduğu bağlar, benimsedikleri dünya görüşü üzerinden şekillenir. Giderek toplumsal yaşamda bir konumlanışa, eyleme ve pratiğe dönüşür. Tam da bu nedenle, dünya görüşü ve tarihsel bilinç, devrimci parti ve kadroların toplumsal-siyasal pratiğine yön veren belirleyici halkadır. Zira devrimcilik, eylemini ve pratiğini bilince dayalı olarak hayata geçirmektir.”

***

Gazetenin arka kapağında ise 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıldönümü vesilesiyle “Faşist baskı ve sömürüye karşı mücadelede, 15-16 Haziran büyük işçi direnişi yol göstermeye devam ediyor!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-“Kayyım rejimine” geçit verme

-Kayyım saldırganlığına karşı topyekûn direniş

-Çevre kirliliği, kapitalizm ve sosyalizm

-Hayvan düşmanlığı ve köpek itlafı

-İnsana ve diğer tüm canlılara düşmanlar

-Gericilik odaklarına servet aktarımı

-Ucuz çalıştırılan işçiler

-İşçiler dört bir yanda direniyor

-Kadın işçiler bir adım öne

-İEKK: İnsanca yaşanacak ücret

-Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

-Rojava’da ertelenen seçimler

-Sudan’da “insani felaket”

-Biden’in ateşkes önerisi

-AB Parlamento seçimleri

-Çin- Arap Devletleri İşbirliği Forumu

-Arjantin’de eylemler sürüyor!

-NATO şefinden “savaş çağrısı”

-Clara Zetkin ve faşizme karşı mücadele

-Normandiya Çıkarması

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…