Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Seçim aldatmacası geride kaldı… Sermayenin saldırıları aralıksız devam ediyor!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Nisan 2024
  • 22:28

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Seçim aldatmacası geride kaldı… Sermayenin saldırıları aralıksız devam ediyor! manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında geride kalan 31 Mart yerel seçimleri değerlendiriliyor. Yerel seçimler geride kaldı ve gerici-faşist rejim ajandasındaki saldırı programını kapsamlı bir şekilde uygulamaya hazırlanıyor. denilen ve yaklaşan 1 Mayıs’ın önemine işaret edilen yazıda şu vurgulara yer veriliyor:

İktidarın baskı ve zorbalığına, düzen muhalefetinin ise sokağa yönelik her eğilimi dizginleme çabasına rağmen kitlelerin öfkesini harekete geçirip toplumsal mücadeleyi ileriye taşımak önümüzdeki dönemin en kritik sorumluluğunu oluşturmaktadır. Bu sürecin ilk önemli halkası ise 2024 1 Mayıs’ıdır. Zira, işçi sınıfının ve emekçilerin alttan alta güçlenen tepkisini 1 Mayıs alanlarına taşımak, iktidarın masasında duran saldırı programına verilecek ilk güçlü yanıt olacaktır.

Gazetenin orta sayfasında ise TKİP Merkezi Yayın Organı EKİM’in, Nisan 2024 tarihli 333. sayısının başyazısına yer veriliyor.  “Yerel seçimler ve sonrası” başlıklı orta sayfa yazısında şu vurgular yapılıyor:

Bugünün Türkiye’sinde yerel seçimlerin temel işlevi, gerçekleştiği dönemin düzen içi siyasal güç dengelerine daha çok da seçmen desteği yönünden belirli bir açıklık kazandırmasıdır. 31 Mart yerel seçimlerinde gerçekleşen de bu olmuştur.

Orta sayfa yazısının devamında, gerici-faşist rejimin kapsamlı bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğuna işaret edilerek Halen IMF ile örtülü bir anlaşma çerçevesinde kısmen uygulanan ama seçimlerin ardından tüm kapsamıyla gündeme getirilecek olan ağır sosyal yıkım programı, dinci-faşist iktidarın hazırlandığı saldırıların ilki ve en önemlisidir.” deniliyor.

***

Gazetenin arka kapağında ise BDSP’nin “Sömürüye, baskıya, sosyal yıkıma geçit verme! Haklarımız ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a!” şiarlı 1 Mayıs afişine yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-“Hezimet Sarayı”ndan tehdit salvoları

-31 Mart yerel seçimleri üzerine

-Saray rejimi soykırımcı İsrail’le suç ortaklığını itiraf etti

-“IMF’siz IMF programı” kararlılıkla uygulanacak!

-MB: “Sömürü ve sosyal yıkımı derinleştirin”

-BİRTEK-SEN’e idari para cezası…

-Küçükçekmece 1 Mayıs Hazırlık Komitesi

-Emeğin Kurtuluşu için Gebze 1 Mayıs Hazırlık Komitesi

-Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

-Şerif Aygün 1 Mayıs Hazırlık Komitesi çağrısı

-Mehmet Akif Dalcı katledilişinin 35. yılında kavgamızda yaşıyor…

-Zeren Ertaş 1 Mayıs Hazırlık Komitesi  

-Güney Kürdistan kuşatması ve Kürtleri bekleyen olası trajedi!

-Savaşa, sosyal saldırılara ve faşizme karşı barış için 1 Mayıs'ta alanlara!

-Türkiye-Irak zirvesi ve Kürt düşmanlığı

-Sömürgeci devlet “siyasi çözüme” değil, “savaşa” hazırlanıyor

-Kapitalistlere yeni kıyak!

-Gazze'de açlık soykırımını durdurun

-Moskova katliamı…

-Alman emperyalizmi zorunlu askerliği tartışıyor

-Paskalya yürüyüşlerinin dünü bugünü…

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...