Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Emperyalistler ve işbirlikçiler yenilecek! Direnen halklar kazanacak!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Ekim 2024
  • 13:30

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Emperyalistler ve işbirlikçiler yenilecek! Direnen halklar kazanacak!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında Siyonist İsrail’in savaşı ve işgali bölgeye yaymaya dönük saldırganlığı ele alınıyor, olası “bölgesel savaş” riskine işaret ediliyor. Ukrayna’daki gelişmeler üzerinden “nükleer savaş” tehdidine de dikkat çekilen yazıda, emperyalistlerin tam desteğini arkasına alan Siyonistlerin başta Lübnan olmak üzere, Yemen’de, Suriye’de ve Irak’ta direniş güçlerini hedef alan saldırılarını yoğunlaştırdığı vurgulanarak şunlar ifade ediliyor:

“Yaklaşık bir yıldır Gazze’yi yakıp yıkan, Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına aralıksız devam eden Siyonist İsrail, bölgesel savaş riskine kapı aralayan hamlelerine hız vermiş bulunuyor. Lübnan’a, Yemen’e ve Suriye’ye hava saldırıları düzenleyen Siyonistler, somutta “Direniş eksenini” hedef alan provakatif saldırılar, katliamlar ve suikastlarla tüm coğrafyayı ateşe verebilecek adımlar atıyor.”

Kapak yazısının devamında emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı mücadelenin önemine vurgu yapılarak şunlar ifade ediliyor:

“Bütünlüğü içerisinde bu tablo başta işçi sınıfı, emekçiler, ilerici ve devrimci güçler olmak üzere Türkiye’deki toplumsal mücadele güçlerinin omuzlarına önemli sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluğun başında ise bir yandan emperyalist/Siyonist savaş ve saldırganlığa öte yandan bir NATO gücü olarak emperyalistlerin hizmetinde hareket eden Amerikancı sermaye düzenine karşı mücadeleyi büyütmek yer alıyor.”

Gazetenin orta sayfasında ise, TKİP VII. Kongresi Bildirgesi’nin “Ortadoğu ve Filistin sorunu” başlıklı bölümüne yer veriliyor. 

Ortadoğu’da ve somutta Filistin’de yaşanan güncel gelişmeleri değerlendiren TKİP VII. Kongre Bildirgesi’nde şu vurgular yer alıyor:

“Siyonist devlet 7 Ekim saldırısını Gazze’ye yönelik bir soykırım saldırısıyla karşıladı. Halen Gazze kuralsızca yakılıp yıkılmakta, çoğu kadın ve çocuk binlerce insan toplu katliamdan geçirilmektedir. Siyonistlerin amacı Gazze’den de Filistinlileri sürmek, burayı da işgal ve olanaklıysa ilhak etmek, böylece Filistin’i tümden ele geçirme hedefi doğrultusunda yeni bir büyük adım daha atmaktır. Bu amaca ulaşıp ulaşamayacaklarını, Filistin direnişinin gücü ile dünya halklarının eylemli dayanışması belirleyecektir.”

***

Gazetenin arka kapağında ise Ernesto Che Guevera’nın ölüm yıldönümü vesilesiyle “Küba Devrimi’nin önderlerinden, enternasyonalist devrimci Che Guevera kavgamızda yaşıyor!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-“Keskin” laflarla suç ortaklığı

-Masada emek düşmanı paketler var!

-Sermayeye af, emekliye laf...

-Emekçiye GSS prim borçları

-“Tedbirler” eğitim hakkının gaspıdır!

-İTO koşulsuz kölelik düzeni istiyor

-Türk-İş’te taht kavgaları

-“Zafer direnen emekçinin olacak”

-Savaş makinası soykırımı Lübnan’a taşıyor

-Hizbullah lideri Nasrallah hayatını kaybetti

-Siyonistler barbarlıkta çıtayı yükseltti

-Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu

-Halkların direnme iradesini kırma histerisi

-Avrupa’da vergi uçurumunun iki ucu!

-Avusturya’da faşist parti seçimlerde birinci oldu

-Narin Güran cinayeti

-İktidarın “doğal afetler” karşısındaki acizliği

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…