Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Kamuda tasarruf tedbirleri” mecliste onaylandı. Kim, neyin tasarrufunu yapacak?” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Ağustos 2024
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı "Kamuda tasarruf tedbirleri’ mecliste onaylandı. Kim, neyin tasarrufunu yapacak?” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında gerici-faşist rejimin “tasarruf tedbirleri” adı altında, krizin yükünü emekçilerin omuzlarına yıkmayı hedefleyen politikaları ele alınıyor. Yazıda, emperyalist tekellerin ve mali kuruluşların, Şimşek programını memnuniyetle karşıladığı belirtilerek şunlar ifade ediliyor:

“Açık bir denklem var; bir yasa teklifi emperyalist mali tekellerle sermaye sınıfı tarafından “başarı” diye kabul ediliyorsa, burada ödenmesi gereken büyük bir fatura var demektir. Zira kapitalizmin en vahşi en yamyam kliklerini oluşturan mali tekeller vurgun yapamayacakları yere zırnık koklatmazlar.”

Kapak yazısının devamında, Tasarruf tedbirlerinin makyajı silinince çıplak bir gerçek ortaya çıkıyor, emperyalist mali tekellerin Türkiye’den yapacakları vurgun emekçilerden gasp edilecek para ile karşılanacaktır denilerek şunlar ifade ediliyor:

“Vurgulamak gerekiyor ki, bu pervasız saldırganlığı örgütlü mücadeleyi yükseltmek dışında püskürtebilecek bir araç yoktur. Ya sineye çekilecek ve böylece onur kırıcı bir sefaletin içine düşülecek ya faturayı kapitalistlere ve saraylarda sefahat süren yozlaşmış siyasetçi kastına ödetmek için örgütlü meşru mücadele yükseltilecektir.”

Gazetenin orta sayfasında ise, Friedrich Engels’in 129. ölüm yıldönümü vesilesiyle daha önce www.tkip.org sitesinde yayınlanan “‘İkinci keman’dan da öte!” başlıklı yazıya yer veriliyor.

“Marksizm olarak tanımlanan dünya görüşünün Marx’la ayrılmaz biçimde iki kurucusundan biridir. Özellikle de Marx’ın ölümünün ardından çok büyük bir alçak gönüllülükle kendi rolünü ve katkısını olduğundan az göstermeye çalışması onun sağlam ve erdemli karakterinin bir göstergesidir” denilen orta sayfa yazısında şu vurgulara yer veriliyor:

“Marx’ın ölümünün ardından yalnızca dünya görüşünü geliştirmek ve zenginleştirmek değil, gitgide güç kazanan uluslararası işçi hareketine neredeyse günü gününe yol göstermek ve yardım etmek de Engels’in omuzlarına kaldı. Engels bunun hakkını fazlasıyla verdi.”

***

Gazetenin arka kapağında ise yine F. Engels’in ölüm yıldönümü vesilesiyle Ölümünün 129. yılında, proletaryanın büyük önderi Friedrich Engels’i saygıyla anıyoruz… Adı ve eseri sonsuza dek yaşayacak!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

Sarayın vergi düzenlemesi hedefi

Saldırılar işçi sınıfının mücadelesi ile püskürtülebilir

Elektrik şirketlerine kâr, emekçiye ölüm!

Suriye ile “normalleşme” mi?

Rejimin dayattığı acı reçetelerin panzehri

Yerel yönetimlere saldırı hazırlığı ve gerçekler!

DİSK’ten sınıf mücadelesine dilek ve temennileri…

MİB’den “Vergi soygununa son” eylemleri

Her 100 işçiden 85’i sendikasız

İşçi-emekçiler dört bir yanda direnişte

“İkinci Keman”dan da öte!

İsrail’in soykırım savaşı 10. ayında

NATO’nun Washington zirvesi ve savaş stratejileri

Savaş bütçesini arttıran NATO yeni saldırılara hazırlanıyor

ABD'de “seçmeli aday” krizi!

Emperyalist savaş bulutları kümeleniyor

Fransa’nın seçimi: Sermayenin çözümsüz krizi!

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’ndan yansıyanlar

Siyonist İsrail'in soykırımcılığı ve Filistinli grupların Pekin zirvesi

“Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için buluşuyoruz”

Tehdit sopası ÖMK’ya karşı mücadeleye!

Gazetenin PDF’ine buradan ulaşabilirsiniz…