Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Bataklığı yaratanlar bataklıktan besleniyor… Köhnemiş düzene karşı mücadeleye!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Ekim 2024
  • 19:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Bataklığı yaratanlar bataklıktan besleniyor… Köhnemiş düzene karşı mücadeleye!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında kapitalist krizin ağırlaştırdığı toplumsal sorunlara ve buna bağlı olarak derinleşen sosyal bunalıma dikkat çekiliyor. Yazıda, kriz koşullarında artan sorunların edilgenlikten sıyrılamayan emekçilerin üzerindeki çürütücü etkilerine işaret edilerek şu vurgular yapılıyor:

“Krizin derinleşmesi ve bunun üretim birimlerine olan etkileri işsizliği, güvencesizliği ve gelecek kaygısını giderek büyüyen toplumsal sorunlar haline getiriyor.

Tabloyu kendi cephesinden tamamlayan bir diğer olgu ise, emekçiler üzerindeki ideolojik-kültürel kuşatma ve sermaye devletinin baskı ve zorbalığıdır. Tümü bir arada emekçileri nefessiz bırakmakta, bu da toplum yaşamındaki sosyal bunalımı derinleştirmektedir. Son günlerde gündeme gelen olaylar dizini, özünde bu gerçeğin görünümleri olarak yaşanıyor.”

Kapak yazısının devamında krizin çok yönlü faturasına karşı emekçilerin sosyal mücadelelere kazanılmasının önemine dikkat çekilerek şunlar ifade ediliyor:

Toplumu öğüten bu döngüyü kıracak şey ise, merkezinde işçi sınıfının yer alacağı sosyal mücadelelerdir. Zira, toplumsal çürümenin önüne geçmenin yolu en başta sorunu nesnel olarak derinleştiren sosyal-iktisadi saldırıları geri püskürtmekten, bu çaba içerisinde emekçileri edilgenlikten kurtararak sınıf eksenli mücadeleleri büyütmekten geçiyor. Dolayısıyla, bugün işçi sınıfı ve emekçilerin yaşamını cehenneme çeviren, gençlik kitlelerini soluksuz ve geleceksiz bırakan bu köhnemiş düzene güncel planda vurulacak her darbe büyük bir önem taşımaktadır.”

Gazetenin orta sayfasında ise, BİR-KAR İşçi Komisyonu’nun Kapitalist tekellerin işçi sınıfına karşı ‘haçlı seferi’”başlıklı değerlendirme yazısına yer veriliyor. 

Almanya’daki tekellerin işçi sınıfına dönük kapsamlı saldırılarını ayrıntılı olarak ele alan yazıda şu vurgular yer alıyor:

“Saldırıların hedefindeki sanayi proletaryası, Almanya’daki işçi sınıfının ana gövdesini oluşturmakta, yoğun şekilde göçmen işçileri de bünyesinde barındırmaktadır. Bunlar, çalıştıkları işyerleri ve ücretleri üzerinden bakıldığında işçi sınıfının ‘imtiyazlı’ kesimlerini oluşturuyor. Alman İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ağır sanayi işçilerinin yüzde 52’si bankalara borçludur. İşlerini kaybetmeleri, bu zamana kadar sahip oldukları birçok şeyi yitirmeleri anlamına gelecektir. Bundan dolayı da kendilerine dayatılan bu yıkım saldırılarına karşı direneceklerdir.”

***

Gazetenin arka kapağında ise 20 Ekim 2000 Ölüm Orucu direnişinin yıldönümü vesilesiyle “Büyük zindan direnişinde yaşamını yitiren devrimcileri saygıyla anıyoruz… Yekpare mermer dediler adınıza!” şiarına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Kokuşmuş düzenin “normalleşme” seremonileri

-“Siyaseten” edilen sözler…

-Çürümenin panzehri örgütlü mücadeledir!

-Rejim Suriye ile barışmak mı istiyor?

-İktidar soygun planını şimdilik “geri çekti”

-Yeni anayasa tartışmaları ve gerçekler!

-“Helal sertifikası” ve açlık düzeni

-Barbarlığa “sol kılıkla” hizmet etmek

-DEV TEKSTİL GMYK sonuç metni

-İktidar İşsizlik Fonu’nu yağmalıyor

-Barbarlığa karşı halkların direnişi

-“Filistin halkı adeta küllerinden doğuyor!”

-Siyonist saldırganlığın stratejik hedefi

-İsrail barbarlığını Beyrut’ta sergiliyor

-Kapitalist barbarlık ve çıkış yolu

-Suçun olağanlaştırılması

-Yurtdışında merkezi geceye çağrı

-“Ukrayna sevenler kulübü” çatırdıyor mu?

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz…