Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var. Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2024
  • 13:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Soyguncu, rantçı düzen partilerine verilecek oyumuz yok, sorulacak hesabımız var. Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak sayfasında BDSP’nin yerel seçim bildirisine yer veriliyor. Bu yeni seçim oyununda düzen partilerine ve onlara benzemeyi maharet sayan reformist partilerin adaylarına verilecek her oyun bu kurulu düzeni onaylamak olduğu gerçeğini bir kez daha haykırıyoruz denilen bildiride şu vurgulara yer veriliyor:

“Bu baskı ve sömürü düzeni sürdükçe yerel yönetimlerin değişmesinin aslen hiçbir şeyi değiştirmeyeceği, asıl yapılması gerekenin seçimler geride kalır kalmaz büyük bir hız kazanacak olan saldırılara karşı sınıfın tabandan mücadelesini örgütlemek olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz.”

Gazetenin orta sayfasında ise TKİP Merkezi Yayın Organı EKİM’in, Şubat 2024 tarihli 332. sayısında yayınlanan ve Greif İşgali’ni ele alan değerlendirmeler yer alıyor. “Greif başarısını neye borçluydu? Greif deneyimi ışığında sınıfa devrimci müdahale” başlıklı orta sayfa yazısında şu vurgular yapılıyor:

“Yeni Greifler’i yaratmak temelde bir çalışma tarzı sorunudur. Sınıf çalışmasında hedefli yönelim, süreklilik, yoğunlaşma ve ısrar esastır. Hedeflerimizi belirledikten sonra, müdahalelerimizi rutinlikten ve şekilsizlikten kurtarmak, atacağımız adımları mutlak bir biçimde somutlamak durumundayız. Dönemsel gelişmeler hiçbir biçimde yönelimimizi zayıflatmamalıdır.”

***

Gazetenin arka kapağında ise “Adı yüzyıllar boyunca yaşayacak, yapıtı da!” şiarı ile, ölümünün 141. yıldönümünde Karl Marx’a yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-İşçi sınıfı kavgaya hazırlanmalıdır!

-İşsizlik Fonu’nda yağmaya devam!

-Kişisel verileri “pazarlama” kanunu

-Bu pisliği mücadele temizler

-Dinci-gerici kuşatmak için…

-İEKK kreş kampanyası

-Malatya Baykan Tekstil’de kreş mücadelesi

-“Kreş hakkımız için birlik olma zamanı”

-Dört bir yanda 8 Mart eylemleri

-İEKK’den 8 Mart eylemi

-OSİM-DER Kadın İşçi Komisyonu’nun kreş kampanyası

-KESK’ten kreş kampanyası

-Avrupa’da çiftçiler ayakta

-Mykolaiv provokasyonu ve Ukrayna’da savaşın seyri

-Ukrayna savaşı kızıştırıyor

-Almanya’da grev dalgası devam ediyor!

-“Avrupa hızla büyüyen iklim risklerine karşı hazırlıksız”

-Kapitalizm, savaş, silah şirketleri

-“Bolşeviklerin ayaklanmasından bu yana hayata inanıyorum...”

-Lozan 8 Mart etkinliği üzerine kısa notlar

Gazetenin PDF’sine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...