Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sermaye düzeninin korkularını büyütmek için: Greif kriterleri ile Greif’ın izinden ileri!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Şubat 2024
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Sermaye düzeninin korkularını büyütmek için: Greif kriterleri ile Greif’ın izinden ileri!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında yoğunlaşan sömürü koşullarına değinilerek, buna karşı işçi sınıfı ve emekçilerin belli kesimlerinde gelişen çıkış arayışı ve son dönemde gerçekleştirilen işçi eylemleri değerlendiriliyor. Yazının devamında sınıf hareketinin verili durumu üzerinden atılması gereken adımlara işaret edilerek şu vurgular yapılıyor:

“Bu bağlamda yapılması gereken açıktır. 10. yılını geride bırakan Greif işgalinin izinden yürüyerek, “İşgal, grev, direniş!” şiarını fabrikalarda yankılandırmak için tüm imkan ve olanaklar seferber edilmelidir. Taban örgütlerinin inşasından işçi inisiyatifinin açığa çıkarılmasına, söz-karar-yetki hakkının kullanımından fiili-meşru mücadelenin güçlendirilmesine değin Greif kriterlerini sınıf mevzilerinde ete kemiğe büründürmek için atılması gereken adımlar hızlandırılmalıdır. İşte o zaman sermaye düzeninin korkularını gerçek kılmanın kapıları aralanmaya başlayacaktır.”

Gazetenin orta sayfasında ise, Lenin’in “Toprağın belediyelileştirilmesi ve belediye sosyalizmi” başlıklı makalesine yer veriliyor.

Daha önce Kızıl Bayrak’ta yayınlanan ve yaklaşan yerel seçimler vesilesiyle tekrar okurlara sunulan yazıda, yerel yönetimler üzerinden ortaya atılan temelsiz hayallere işaret edilerek şu vurgular yapılıyor:

Bu ‘eğilimin’ küçük-burjuva oportünizmi, ‘belediye sosyalizminin’ (gerçekte İngiliz sosyal-demokratlarının Fabianlara karşı haklı biçimde açıkladıkları gibi, belediye kapitalizminin) dar sınırlarının unutulmasında yatmaktadır. Burjuvazinin, sınıf olarak egemenliğini sürdürdükçe, egemenliğinin gerçek temellerine sadece ‘beledi’ açıdan da olsa dokundurtmayacağı ve burjuvazi eğer ‘belediye sosyalizmine’ izin veriyorsa, ona göz yumuyorsa, bunu tam da, o bu temellere dokunmadığı, zenginliğinin ciddi kaynaklarına saldırmadığı ve burjuvazinin kendi isteğiyle ‘halka’ bıraktığı sınırlı yerel harcamalarla yetindiği için yaptığı unutuluyor.

***

Gazetenin arka kapağında ise “İliç’te yaşanan çevre ve işçi katliamının sorumlusu sermaye düzenidir! Hesap sormak için mücadeleye!” şiarı ile Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan çevre ve işçi katliamına yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

Emekçi düşmanı saldırı programına devam!

6 Şubat 2023: Suçlusunuz, hesap vereceksiniz…

Deprem değil, kapitalizm öldürür!

İstanbul’da 6 Şubat eylemi

Deprem bölgelerinde barınma krizi sürüyor

Kürt sorununda yeni bir dönemeç

Meloni’nin Türkiye ziyareti

Rejimin pervasızlığı ve işlevsiz kurumlar…

Gelir eşitsizliğinde tarihi zirve

AKP’nin “gerçek belediyeciliği”: Soygun, rant, talan

Greif direnişi ve işgalinin 10. yılı üzerine

Sendika üye istatistiklerine yansıyan gerçek: Örgütsüzlük

AKP-MHP rejimi İliç’te göz göre göre katliam suçu işledi

Halk hareketleri batıyı telaşlandırıyor

İsrail soykırım saldırısını Refah’a taşıdı

İsrail soykırım suçundan yargılanacak

ABD’nin İran’a “dolaylı” saldırısı ve bölgesel savaş tehlikesi

Ukrayna savaşında 3. yıla doğru!

AB’den Ukrayna savaşına 50 milyar Euro’luk “destek”

Frankfurt Havalimanı’nda işçilerin hakları hedefte…

Greif direnişi kadın işçilere yol göstermeye devam ediyor!

Deprem bölgesinde kadınlar unutmuyor, affetmiyor!

DGB’den sömestr seminerleri

MEB 2024-2028 Strateji Planı:

Eğitim “gerici kuşatmanın” kıskacında

Söz, yetki ve karar üniversite birleşenlerine!

Gazetenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz…