Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Yeni bir kavga yılına girerken… İşçi sınıfının birliğini ve mücadelesini güçlendirmek için ileri!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2024
  • 15:47

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Yeni bir kavga yılına girerken… İşçi sınıfının birliğini ve mücadelesini güçlendirmek için ileri!” manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında, yeni mücadele yılının öne çıkan gündemleri ele alınıyor. Kapitalist krizin ağırlaştığı bir süreçte karşılanan 2024 yılına ilişkin şu vurgular yapılıyor:

“Başta sınıf devrimcileri olmak üzere, emek eksenli toplumsal mücadele güçleri, yeni mücadele yılında işçi sınıfının bilincini, örgütlülüğünü ve eylemini ileri taşımak için tüm olanaklarını seferber etmelidirler. Kriz koşullarında bunalan ve çıkış arayışı içerisine giren emekçilerin biriken öfkesini örgütlü bir güç haline getirmek ve sermayenin karşısına çıkarmak için adımlarını hızlandırmalıdırlar.”

Gazetenin orta sayfasında ise, Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) VII. Kongresi’nin kapanış konuşmasına yer veriliyor.

İçinden geçilen zor dönemin öne çıkan gündemlerini ele alan “Yeni dönem ve parti” başlıklı kapanış konuşmasında devrimci partinin sorumluluklarına vurgu yapılarak şu ifadelere yer veriliyor:

“Ayakta kalmak, devrimci kimlik kararlılıkla korunabildiği ölçüde bir anlam taşıyabilir. Bu kararlılığı ve tutarlılığı gösteremezseniz eğer, belki bir biçimde ayakta kalırsınız ama bu arada devrimci kimliğinizi de yitirmiş olursunuz. Demek ki ayakta kalmak kendi başına bir amaç olamaz. Devrimci konum ve kimliğinizi koruyarak ayakta kalmayı başarabilmelisiniz.

Ayakta kalmak, bunu yaparken de devrimci konum ve kimliğini korumak ihtiyacına, stratejik ve taktik planda sınıfla tarihi devrimci buluşma ihtiyacını eklemek gerekir. Ayağınızı bir toprağa basmadığınız zaman ayakta kalamıyorsunuz. Burada sınıfla buluşmanın, kitlelerle iç içe geçmenin önemi ortaya çıkıyor. Sınıfı uyandırmak, birleştirmek, örgütlemek alanındaki tarihsel görevlerinizi başarıyla yerine getirebildiğiniz ölçüde, böylece ayağınızı sağlamca sizi yaşatabilecek biricik toplumsal alana basmış, kendinize bir meşruiyet ve korunma alanı yaratmış olursunuz.”

***

Gazetenin arka kapağı ise “Anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz…” şiarı ile Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht’e yer veriliyor.

***

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-“Ya barbarlık içinde çöküş ya sosyalizm!”

-Gerici faşist iktidarın “sadaka” rejimi

-AKP-MHP koalisyonu: “Yerli/milli” NATO’cular

-Saray rejimi: Yine şoven histeri yine saldırganlık

-Saray rejimi soykırımcı İsrail'le ticareti arttırdı

-İşçi ve emekçilerin direniş panoraması!

-Özak Tekstil’de işçilerin birliği sermayeyi yenecek!

-Erdoğan asgari sefalet ücretini belirledi

-Muhteşem koreografisiyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu tiyatrosu

-Emperyalist hegemonya krizinin tablosu

-Gazze’de Siyonist işgal ve soykırıma karşı direniş sürüyor

-Filistin direnişi, İsrail’in barbarlığı ve artan uluslararası “baskı”

-Japon emperyalizmi de silahlanma yarışı pistine çıkıyor

-Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht: Adları, emperyalist-kapitalist barbarlığa karşı devrim ve sosyalizm için mücadele çağrısıdır!

-Veysel Akgül yoldaş Frankfurt’ta anıldı

-Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi sürüyor...

-Kreş hakkı için mücadeleye!

-2023 yılı ve gençliğin mücadele tablosu

-Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni saldırı…

Gazetenin yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz…