DİSK’ten Ankara mitingi

DİSK bugün (3 Ekim) Ankara’da “Geçinemiyoruz, vergide adalet, ülkede adalet” şiarı ile miting gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ekim 2024
  • 18:42

DİSK bugün (3 Ekim) Ankara’da “Geçinemiyoruz, vergide adalet, ülkede adalet” şiarı ile miting gerçekleştirdi. 15.00’da Anıt Park’ta yapılan mitinge Türkiye genelinden DİSK üyesi işçiler katılım sağlandı. Sendikalar pankartları ile kortejler oluşturdu ve yürüyüşle  miting alanına giriş yaptı.

Ardından miting konuşmasını Arzu Çerkezoğlu yaptı. İşsizlik ve yoksulluk sorununu konuşmasında işleyen Çerkezoğlu şunları dedi: 

İşsizliğin, yoksulluğun, hayat pahalılığının sebebi ülkeyi 22 yıldır yöneten AKP’nin sınıfsal ve siyasal tercihleridir. Yaşadığımız bu kara tablo, bu ülkenin demokrasisinin son kırıntılarını ortadan kaldırmalya çalışan tek adam rejiminin sonucudur. Yetki kimdeyse sorumluluk ondadır. Saray rejimidir bizi açlığa yoksulluğa mahkum eden. Kriz bizler için var. Enflasyon, hayat pahalılığı işsizlik yoksulluk bizler için var. TÜİK’in düzmece rakamları ile belirlenen ücretlerle hayatta kalmaya çalışanlar için var.

Toplumsal kesimlerin krizden etkinlendiğini belirten Çerkezoğlu şunları ifade etti:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına inanan var mı? Enflasyonun düştüğünü gören var mı? Çarşıda pazarda manavda hayat pahalığının azaldığını gören var mı? Koca bir yalan bunlar. Şirketlerin aşırı karlarından dolayı enflasyon var. Vergileri sıfırlanan şirketlerin karlarıdır nedeni. Vergi sistemi adaletsizdir. Vergide adalet istiyoruz. Hükümete sesleniyoruz. Eğer daha fazla vergi toplamak istiyorsanız şirketelere bakın. Çekin elinizi cebimizden!” 

Mitinge KESK, TTB, TMMOB, CHP, EMEP, DİP, Ankara İşçi Meclisi de katılım sağladı. Alanda 6 Ekim’de yapılacak panele çağrı bildirisi dağıtılırken Emeğin Kurtuluşu’da işçilere ulaştırıldı. 

Merkezi olmasına rağmen, Ankara’da genel olarak yapılan mitinglere göre çok kısa süren mitingde sadece Çerkezoğlu konuşma yaptı. 1 saat süren miting alelacele bir şekilde dağıtıldı. Bu yönü ile hava boşaltma eyleminde CHP’nin yoğun katılımı dikkat çekti. 

Kızıl Bayrak / Ankara