KESK’ten TÜİK protestosu

KESK, TÜİK'in açıkladığı çarpıtılmış enflasyon verilerini TÜİK Bölge Müdürlükleri önünde protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ekim 2024
  • 17:30

KESK, TÜİK'in açıkladığı çarpıtılmış enflasyon verilerini TÜİK Bölge Müdürlükleri önünde protesto etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu ise Beşiktaş'taki TÜİK Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Kışlak Yıldırım, TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarından mağdur olan herkesi birleşik mücadeleye çağırdı. 

AKP’nin iktidara geldiği koşullarda ortalama bir kamu emekçisinin asgari ücretin 2,92 katı ücret alırken bugün ancak 2,01 katını alabildiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Evet bugün iktidarın övmekle yere göğe sığdıramadığı yeni Türkiye’de ne biz kamu emekçileri ne kamudan emekli olan emekliler ne de asgari ücret alan emekçiler o gün elde ettiğimiz gelirlerin çok altında bir gelirle hayatımızı idame ettirmeye çalışmaktayız.”

Açıklamada son olarak şunlar denildi:

“Bugün bir kez daha, burada ve örgütlü bulunduğumuz bütün illerde başta TÜİK kurum başkanı, başkan yardımcıları ve diğer sorumluları, kanunun kendilerine vermiş olduğu görevleri eksiksiz yerine getirmeye davet ediyoruz. İlgili yetkililerin 2022’den beri açıklamaktan imtina ettikleri gıda fiyatları verilerini düzenli bir şekilde kamuoyunla paylaşmaya ve piyasada oluşan gerçek veriler üzerinden enflasyon oranlarını açıklamaları gerektiğini kendilerine hatırlatıyoruz. Aksi takdirde, iktidarla birlikte bizleri yoksullaştırmak üzere veri paylaşmamalarını sürekli teşhir edeceğimizi ve kanunun kendilerine yüklemiş olduğu görevleri kötüye kullandıkları gerekçesiyle haklarında suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğimizi ve yine görevlerini kötüye kullandıklarından dolayı haklarında dava açarak, hukuki yollardan da haklarımızı aramaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.

TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarıyla mağdur olan tüm kesimleri haklı mücadelemizde birlikte olmaya çağırıyoruz."