İzmir’de TÜİK protestosu

İzmir’de Alsancak Gar önünde toplanan KESK üyesi kamu emekçileri ve Tüm Emekli Sen üyesi emekliler ortak bir eylemle TÜİK’in yalan enflasyon verilerine göre dayatılan yoksulluk ve sefalet koşullarını kabul etmeyeceklerini ifade ettiler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ekim 2024
  • 20:36

TÜİK’in enflasyon verilerini açıkladığı bugün (3 Ekim) KESK bir çok kentte gerçekleştirdiği basın açıklamaları ile sahte verileri protesto etti. İzmir’de Alsancak Gar önünde toplanan KESK üyesi kamu emekçileri ve Tüm Emekli Sen üyesi emekliler ortak bir eylemle TÜİK’in yalan enflasyon verilerine göre dayatılan yoksulluk ve sefalet koşullarını kabul etmeyeceklerini ifade ettiler. 

“TÜİK elini cebimizden çek! Soframıza ortak olma! Tasını soframızdan kaldır” yazılı KESK ve Tüm Emekli Sen imzalı pankartın yanı sıra Tüm Emekli Sen pankartının da açıldığı eylem, 18.00’da kitlenin toplanmasıyla başladı. 

Kitle adına hazırlanan ortak metni KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Nafiz Ceylan okudu. Okunan metinde AKP’nin yalan aparatı TÜİK’in verileri, hesaplama yöntemi, gerçekleştirilen çok sayıda suç duyurusuna rağmen sahte verilerin baz alınması teşhir edildi. Emekçilerin, emeklilerin bu verilere göre yoksulluk ve sefalete mahkûm edildiğinin altı çizildi. AKP’nin yeni Türkiye diyerek kendi dönemini övmesine cevaben emekçilerin yıllar içinde alım gücünde yaşanılan düşüş örneklerle aktarıldı. Meclis’in açılmasıyla yeni bütçe görüşmelerinin başlayacağı, temel alınacak verilerin gerçek veriler olması gerektiği, emekçilere ve emeklilere bu gerçek verilere göre zam yapılması ihtiyacı belirtildi. OVP ile dayatılan ekonomik ve sosyal yıkım saldırılarının kabul edilemez olduğu söylendi. Bütçe görüşmeleri sürecinde KESK’in talepleri için alanlarda olacağının belirtildiği açıklama sloganlarla sonlandırıldı. 

“Sermayeye değil emekçiye bütçe”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının sıklıkla atıldığı eylemde işçilerin, emekçilerin, emeklilerin birleşerek kazanacağı vurgusu öne çıktı.

Kızıl Bayrak / İzmir