Yurtdışında merkezi geceye çağrı

Ekim Devrimi ile TKİP’nin kuruluş yıldönümleri vesilesiyle 16 Kasım’da Wuppertal’da düzenlenecek geceye çağrı yapıldı ve “Savaşa ve faşizme karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütelim!” denildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 18 Ekim 2024
  • 19:00

Avrupa’da sınıf devrimcileri Ekim Devrimi ile TKİP’nin kuruluş yıldönümlerini her yıl olduğu gibi yine merkezi bir gece etkinliği düzenleyerek kutlayacaklar. Parti taraftarlarının bulunduğu birçok kentte bir süredir çalışmaları yürütülen merkezi gece, “Savaşa ve faşizme karşı devrim ve sosyalizm için!” şiarıyla düzenleniyor. Dünya genelinde emperyalist savaş ve faşizm içinden geçtiğimiz tarihsel dönemde insanlığın önündeki en güncel yıkıcı tehditler haline gelmiş bulunuyor. Çağrıda bu gerçek özetlenerek, işçi ve emekçilerin önündeki tek kurtuluş seçeneğine işaret ediliyor. 

Gecenin kültürel programı ise Türkiye’den müzik grubu dışında son yıllarda olduğu gibi yurtdışı gençlik çalışmasının güçlerine dayanıyor. Bu yılki programda ayrıca politik rap dinletisine de yer veriliyor.

16 Kasım’da Wuppertal’da düzenlenecek gecenin çağrısını okurlarımıza sunuyoruz…

Savaşa ve faşizme karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütelim!

Emperyalist savaş makinası son otuz yılda Ortadoğu’dan Balkanlara, Afrika’dan Kafkasya’ya dünyaya ölüm ve dehşet yağdırdı. Irak, Yugoslavya, Afganistan, Suriye, Libya, Yemen ve pek çok Afrika ülkesi emperyalistler tarafından yakılıp yıkıldı. Filistin ve Kürt halklarının özgürlük mücadelelerine karşı yürütülen kirli yok etme savaşları hep emperyalistlerin desteğiyle sürdürüldü.

Bir kez daha ağır bir tarihsel bunalımla yüz yüze olan emperyalist kapitalizm savaş ve saldırganlıkla ayakta duruyor. Bunalım koşullarında şiddetlenen emperyalist rekabet, derinleşen emperyalist hegemonya krizi, Ukrayna savaşıyla yeni bir aşamaya sıçramış bulunuyor. Ukrayna’da gerçekte ABD-NATO ile Rusya arasında süren savaş, sona ermek bir yana Batılı emperyalistler tarafından tırmandırılmaya devam ediyor. Diğer yandan ABD’nin başını çektiği Batılı emperyalistlerin desteğiyle bir yıldır Filistin halkına karşı aleni bir soykırım savaşı yürüten siyonist İsrail devleti, bölgesel bir savaş başlatabilmek için her yolu deniyor.

Dünyamız adım adım yeni bir topyekûn savaşa doğru sürükleniyor. Ve bu kez emperyalist dünya burjuvazisi insanlığı, uygarlığı, canlı yaşamı yeryüzünden silebilecek bir nükleer savaş hazırlığı yürütüyor. Bu istikamette çılgın bir silahlanma yarışı sürdürülüyor, her yerde savaş ekonomisinin kuralları işliyor. Bunun için doğal kaynaklar görülmemiş bir açgözlülükle yağmalanıyor. Ekonomik-sosyal yıkım saldırılarının ardı arkası kesilmiyor. Yüz milyonlarca insan açlıkla, ilaçsızlıkla, eğitimsizlikle, konut yoksunluğuyla boğuşuyor. On milyonlarcası savaşların yıkımını yaşıyor veya mülteciliğe itiliyor.

Emekçi kitlelerin bu gidişata boyun eğmesini sağlamak için Avrupa ülkelerinde bile kudurgan bir siyasal gericilik, baskı ve devlet terörü öne çıkıyor. İşçi ve emekçi kitleler çaresizliğe itilerek, sınıf kimliğini, kültürel-ahlaki değerleri eriten bir toplumsal çürüme örgütleniyor. Böylece ırkçı-faşist akımların güç kazanmasının, faşist iktidarlara geçişin yolu düzleniyor.

İşçi ve emekçi kardeşler,

Her ne kadar bilinçlere tersi işlenmek istense de emperyalist-kapitalizm ebedi değildir. Onun karşısında ne çaresiziz ne de seçeneksiz. Büyük Sosyalist Ekim Devrimi ve onun açtığı çığırda başarıya ulaşan kurtuluş mücadelelerinin deneyimi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Emperyalist kapitalizmi devrimle alaşağı edip, sosyalist bir dünyayı inşa etmek biricik seçenek ve çözüm olarak önümüzde duruyor.

Siz işçi ve emekçi kardeşlerimizi bu seçeneğe sahip çıkmaya, Ekim Devrimi’nin 107., TKİP’nin kuruluşunun 26. yılını kutlamak üzere düzenleyeceğimiz, “Savaşa ve faşizme karşı devrim ve sosyalizm için!” gecesine katılarak, devrim ve sosyalizm davasına omuz vermeye çağırıyoruz.

Gece Tertip Komitesi