Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Yeni eğitim yılı başlarken… Özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütelim!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Eylül 2023
  • 20:46

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı Yeni eğitim yılı başlarken… Özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütelim! manşetiyle yayımlandı.

Gazetenin kapak yazısında, kapitalist krizin çok yönlü faturasının ağırlaştığı bir dönemde yeni eğitim yılının başladığı hatırlatılarak, şunlar ifade ediliyor:

En temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çeken emekçilerin omuzlarına eğitim yılının başlamasıyla birlikte çocuklarının eğitim masraflarını karşılama sorunu da binmiş durumda. Yıllar içerisinde uygulanan neoliberal saldırı programı ile ticarileştirilen eğitimin maliyeti o kadar da hafif değil. Öğrencilerin eğitim alanında ihtiyaç duyduğu araç gereçlerden beslenmeye, barınmadan ulaşıma değin eğitim sürecinin parçası olan her bir alan kriz ortamında alabildiğine pahalı hale gelmiş durumda. Öyle ki, eğitim başlı başına emekçi çocukları için “pahalı” bir lükse dönüşmüş bulunuyor.

Yazının devamında ise yeni eğitim-öğretim yılında gençliğin özgürlük ve gelecek mücadelesini büyütmenin önemine vurgu yapılarak şu noktaların altı çiziliyor:

“Gençliği hedef alan çok yönlü sorunları ve saldırıları genel toplumsal sorunlarla bağı içerisinde ele alıp mücadeleyi büyütmek, gençlik hareketinin önünde duran en somut ve güncel görevdir. Gençlik hareketi içerisindeki politik gençlik örgütleri yeni dönemin görev ve sorumluluklarını bu bütünlük üzerinden ele almalı, gençlik kitlelerinin gelecek ve özgürlük mücadelesini büyütmek için şimdiden çok yönlü bir hazırlık içerisine girebilmelidir.”

Gazetenin orta sayfasında ise, Tarihsel TKP’nin 103. kuruluş yıldönümü vesilesiyle H. Fırat tarafından kaleme alınan “Geçmişi olmayanın geleceği olmaz!” başlıklı yazıya yer veriliyor. Daha önce www.tkip.org sitesinde yayınlanan yazıda şu vurgular yapılıyor:

“TKP’nin 100. yılı, solun tarihine ve tarihsel kaynaklarına ilişkin gerçekleri yerli yerine oturtmanın anlamlı bir vesilesi olabilmelidir. Bu yapılabildiği ölçüde, bugünün Türkiye’sinde TKP ismini kullanmakla kalmayan (ki bunun esasa ilişkin bir önemi yoktur, kapanın elinde boş bir avuntu olarak kalabilir!), daha bir de her türden gerçeklik ve sorumluluk duygusunu yitirerek, kendini onun yüzyıllık dolaysız uzantısı sayabilen, ciddi ciddi “partimizin 100. Yılı” diyebilen ciddiyet yoksunu çevreler de (ki sayıları birden fazladır) yerli yerine oturtulmuş olacaktır.”

***

Gazetenin arka kapağında ise sermaye devleti tarafından zaman aşımına uğratılan Sivas katliamı davasına atfen “Sivas katliamı davası zaman aşımına uğratıldı… Sivas’ı unutmayalım, unutturmayalım, hesap soralım!” şiarına yer veriliyor.

Gazetenin son sayısında yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Saray rejimi, emekçi halka IMF destekli saldırı paketi hazırlığında

-“Sanayinin organizasyonu” ve deprem

-Su yok, hava yok, rant ihaleleri sürüyor!

-Tek adama dayalı despot rejime “yeni Anayasa”

-Kokuşmuş rejimde klikler çatışması

-Saraya göre sefalet “psikolojik” bir mesele

-Su kıtlığı...

-Tecridin hedefi tutsakları teslim almak

-İş cinayetleri ancak fiili-meşru mücadele ile durdurulabilir

-Yıldızlar Holding’in imdadına sendikal bürokrasi yetişti

-ABD G20’deki hakimiyetini sürdüremiyor

-Emperyalist savaş 19 aydır sürüyor

-Kim Jong Un ve Putin görüşmesi

-Kerkük’te tırmandırılan gerilim

-Gate Gourment işçilerinden değerlendirme toplantısı

-Özgürlüğüne ve geleceğine sahip çık! Örgütlen!

-Haklarımız için mücadeleyi yükseltelim!

-"Filenin sultanları"nın zaferinden yansıyanlar…

-Yaşamın ve kavganın yarısıyız

Kızıl Bayrak'ın tamamına buradan ulaşabilirsiniz...