Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı…

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Birleşik mücadele yükseltilmeden rejimin saldırıları püskürtülemez!” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Temmuz 2023
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı Birleşik mücadele yükseltilmeden rejimin saldırıları püskürtülemez!” manşetiyle yayımlandı. 

Gazetenin kapak yazısında, 14-28 Mayıs şaibeli seçimlerle işbaşında kalan gerici-faşist rejimin ilk işlerinden birinin İngiliz vatandaşı Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atamak olduğu belirtilerek, “kurtarıcı” diye pazarlanan Şimşek’in “rasyonel zemine döneceğiz” yönlü açıklamalarla uygulamaya sokulacak yeni politikalarla işçi sınıfı ve emekçilere büyük bir fatura ödetileceğine dikkat çekiliyor. Yazıda şunlar vurgulanıyor:

Dışarıdan gelecek dövize bağımlı olan ‘yerli/milli’ rejim, ödeyeceği faizleri karşılamak için paraya ihtiyaç duyacak. Uygulayacağı ‘rasyonel’ politikalarla hem ‘yerli’ hem yabancı sermayeye aktaracağı kaynakları toplayacak. Bu ise işçi ve emekçilere daha pervasızca yüklenmek anlamına geliyor. TL’nin değer kaybetmesi, zamlar, yüksek enflasyon gibi araçlarla faizcilere ödenecek para işçi ve emekçilerin cebinden çalınmaya başladı.

Yazının devamında ise şunlar ifade ediliyor:

“Sermayenin ‘demir yumruğu’ misyonuyla hareket eden AKP-MHP koalisyonu, planını hazırlamış görünüyor. Ancak bir planın hazırlanması ile hayata geçirilmesi farklı şeylerdir. Bu noktada kritik olan, işçi sınıfı ile emekçilerin nasıl tepki vereceğidir. Zira gerici-faşist rejimin planı emekçileri net bir ikilemler karşı karşıya bırakıyor: Uysal bir şekilde boyun eğmek, hem ‘yerli’ hem de yabancı faiz lobilerine aktarılacak devasa servetleri ödemeyi kabul etmek ki bu, rejimin onur kırıcı dayatmalarını sineye çekmek anlamına gelecektir.”

Gazetenin orta sayfasında ise, Antony Blinken’in Çin ziyareti ve ABD’nin ikiyüzlülüğü” başlıklı, A. Engin Yılmaz imzalı yazı yer alıyor. Orta sayfa yazısında, ABD-Çin rekabeti, bunun yol açtığı gerilim ve sonuçların uluslararası ilişkilere etkileri ele alınıyor. “Sarsılan dünya hegemonyasını koruma telaşında olan ABD, en güçlü rakibi ilan ettiği Çin’e karşı saldırgan politikalarını tırmandırıyor” denilen orta sayfa yazısında, şu ifadelere yer veriliyor:

Blinken’in gezisi, iki ülke arasındaki yapısal sorunları çözme amacı taşımıyor. Bugünkü emperyalist rekabet ve pazarlara egemen olma mücadelesi devam ederken bu mümkün de görünmüyor. Dolayısıyla ABD-Çin görüşmeleri, Ukrayna’da Rusya’ya karşı ABD-NATO saldırganlığının tırmandırıldığı koşullarda, ABD’nin Çin ile çatışmasını dondurmak ve Pekin ile artan gerilimi hafifletmek, onunla bağları ‘stabilize etmek’ için taktik bir manevradan ibaret olduğu anlaşılıyor. Zira ABD emperyalizminin stratejisi, halen ana tehdit olarak Çin’i görmeye devam ediyor ve ABD, Hint-Pasifik Bölgesi’ndeki askeri yığınağını güçlendirmeyi sürdürüyor.”

***

Gazetenin arka kapağında ise “Sivas katliamı 30. yılında… Katliamın hesabını emekçiler soracak!” şiarına yer verilerek katliamların hesabını sorma çağrısı yapılıyor.

Gazetenin son sayısında yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

- Merdan Yanardağ’a kumpas…

- TÜSİAD’ın “demokrasi aşkı” mı nüksetti?

- Gerici kuşatmaya karşı mücadele…

- Sivas katliamı 30 yılında… “Sivas katliamı hepimizin ortak mücadele noktasıdır!”

- Hukuksuzluk ve ahlaksızlık rejimi iş başında!

- Depremin üzerinde 150 gün geçti…

- İşçilere “bayram müjdesi”: Asgari ücretin sefaleti!

- Çürümüş sendikal düzen aşılmalıdır!

- Sendikamızın GMYK toplantısı gerçekleştirildi!

- Bir Kazım Doğan klasiği: “Gelme lan bir daha!”

- Antony Blinken “gelişmekte olan hikayeden” ne umuyor?

- Rusya’da “isyan” ve olası sonuçları!

- Wagner ve türevleri: Paralı katil şirketler

- Ukrayna savaşını bitirmek için Kopenhag’da gizli toplantı

- Milyarderlerin kopardıkları fırtına

- Rusya’da Batı’ya alternatif Ekonomik Forum!

- Yunanistan’da yeni mülteci katliamı

- Almanya demiryollarında süresiz grev kapıda!

- Dünyada grev ve eylemler...

- İsviçre’deki “Kadın Grevi” üzerine...

 - 1. Avrupa Kadın Konferansı gerçekleşti

- DGB MYK Haziran ayı toplantısı sonuçları...

Gazetenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz…