Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı…

Kızıl Bayrak’ın 19 Aralık 2022 tarihli 34. sayısı “Kriz ve çelişkilerin derinleştiği, saldırıların yoğunlaştığı bir yıl: 2022” manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Aralık 2022
  • 11:30

Kızıl Bayrak’ın 19 Aralık 2022 tarihli 34. sayısı “Kriz ve çelişkilerin derinleştiği, saldırıların yoğunlaştığı bir yıl: 2022” manşetiyle yayımlandı. Gazetenin kapak yazısında, başta ekonomik-mali kriz olmak üzere, 2022 yılının öne çıkan gelişmeleri ele alınarak şunlar ifade ediliyor:

2022 yılını dünyada ve Türkiye’de kapitalist sistemi pençesine alan çok yönlü krizlerin derinleştiği, işçi sınıfı ve emekçilere yönelik saldırıların tırmandığı, faşist baskı ve zorbalığın yoğunlaştığı, emperyalistler arası hegemonya mücadelesinin yeni boyutlar kazandığı; tüm bunların toplumsal-sosyal bunalımı ağırlaştırdığı koşullarda geride bırakıyoruz.”

Kapak yazısının devamında, 2023 yılının zor bir yıl olacağı belirtiliyor ve toplumsal mücadelenin büyütülmesinin önemine vurgu yapılarak şu ifadelere yer veriliyor:

“2023 yılının, bir yandan ekonomik krizin ağır yükünü sırtlanmış bulunan öte yandan faşist baskı ve kuşatma ile soluksuz bırakılan emekçiler arasında hoşnutsuzluğun derinleşeceği bir yıl olacağından kuşku duymamak gerekiyor.”

Gazetenin orta sayfasında ise TKİP Merkezi Yayın Organı EKİM’in, Kasım 2022 tarihli 327. Sayısında yer alan “Üniversite gençliği, sorunlar ve sorumluluklar” başlıklı yazı yer alıyor. Yıllardır eğitim alanında uygulanan neo-liberal saldırı politikaların sonuçlarını ele alan ve bu temelde üniversite gençliğinin verili profilini sunan orta sayfa yazısında şu noktanın altı çiziliyor:

“Üniversite gençliği içerisinde gelişen mücadele potansiyellerini örgütlemek ve harekete geçirmek iddiasını taşıyan genç komünistler, bütün bir dönemi kapsayacak tarzda ve mevcut olanak ve güçlükleri hesaba katarak hareket etmeli, olanaklara yaslanarak güçlüklerin üstesinden yaratıcı ve devrimci bir tarza gelmeyi başarabilmelidir.”

***

Gazetenin arka kapağında ise 2023 yılında sömürüye, savaşa, gericiliğe, faşist baskı ve zorbalığa karşı mücadeleyi büyütme çağırısı yapılıyor.

Gazetede yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

-Sermayenin saray rejimi zıvanadan çıktı!

-Kapitalizmin “dinci ucubeleri” ve çocuk istismarı

-CHP’nin “Vizyon Belgesi” kimin vizyonu?

-CHP’nin kurallı neoliberal düzen vizyonu

-Esad Erdoğan’la ne görüşecek?

-“Kutsal aile”de istismar

-Taban inisiyatifi, fiili-meşru direniş, birleşik mücadele! 

-İşçi sınıfı grev silahını kuşanırsa saldırıları püskürtebilir

-Saray rejiminin grev yasağına karşı grev! 

-ABD, Rusya ile gerilimi tırmandırıyor

-Almanya’da darbe planı yapanlara operasyon

-Avrupa Parlamentosu’nda rüşvet skandalı

-Peru’da Amerikancılar devlet başkanını hapsetti

-Uluslararası kapitalist silah tekelleri vurgun vuruyor

-Rus ruleti mi “Vahşi Batı” mı?

-Çin Devlet Başkanı’nın Suudi Arabistan ziyareti

-Amerika-Afrika zirvesi

-Kadınlar sömürüye baskılara, gericiliğe boyun eğmedi! 

-Gerçekler gün gibi ortadayken yalanlarınız nafile!

-EYT... EYT mi?

Gazetenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz…