Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı…

Kızıl Bayrak’ın 8 Kasım 2022 tarihli 32. sayısı "Ekim Devrimi’nin105. yılında: Sosyalizm günceldir!" manşetiyle yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Kasım 2022
  • 17:00

Kızıl Bayrak’ın 8 Kasım 2022 tarihli 32. sayısı "Ekim Devrimi’nin105. yılında: Sosyalizm günceldir!" manşetiyle yayımlandı. 

Gazetenin kapak yazısında kapitalist emperyalizmin çok yönlü krizlerine değinilerek, sistemin insanlığı ve bütün bir dünyayı yıkımın eşiğine sürüklediğine vurgu yapılıyor. Krizler, savaşlar, açlık, yoksulluk vb. sorunların kaynağında kapitalist sistemin yer aldığına işaret edilen yazıda; 105. yıldönümünde Ekim Devrimi’nin işçi sınıfı ve emekçilere yol gösterdiğine ve sosyalizmin güncelliğine vurgu yapılıyor. Gazetenin kapak yazısında şu ifadelere yer veriliyor:

“Büyük Sosyalist Ekim Devrimi, içinde bulunduğumuz bunalımlar ve savaşlar döneminde işçi sınıfı ve emekçilerin kutup yıldızı olmaya devam etmekte; kapitalist barbarlığın insanlığı büyük bir yıkımın eşiğine sürüklediği günümüz dünyasında sosyalizmin güncelliğini ve yakıcılığını bütün bir deneyimi ile ortaya koymaktadır.”

Gazetenin orta sayfasında ise Büyük Sosyalist Ekim Devrimi'nin 100. yılında TKİP Merkez Yayın Organı EKİM'in Aralık 2017 tarihli 309. sayısında yayınlanan "Büyük Sosyalist Ekim Devrimi 100. Yılında!.. Dünyayı sarsan altmış yıl!" başlıklı baş yazı yer alıyor. Orta sayfa yazısında Ekim Devrimi hakkında şu noktaların altı çiziliyor:

“Ekim Devrimi, ezen ve sömüren sınıflar dünyasını kaygı ve korkulara boğarken, ezilen ve sömürülenler dünyasının kurtuluş umutlarını görülmemiş ölçülerde büyütmüş, onlara kurtuluş yolunu somut olarak göstermiş, bunu açtığı çığır içinde somutlayıp bir ger­çeklik haline getirmiş, muazzam önemde ve kapsamda bir tarihsel olayıdır. O etki ve sonuçları bakımından tartışmasız olarak 20. yüzyılın en temel gerçeğidir. Yüzyılın son çeyreğine kadar dünyada olup biten temel önemde tüm olay ya da gelişmelerde onun dolaysız ya da dolaylı ama kesin olarak etkisi ve yankısı vardır.”

***

Gazetenin arka kapağında ise “TKİP üyesi, komünist işçi Alaattin Karadağ’ı katledilişinin 13. yılında saygıyla anıyoruz… - Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!” şiarı ile  2009 yılında, İstanbul Esenyurt’ta devrimci faaliyet sırasında polis tarafından katledilen TKİP üyesi Alaattin Karadağ anılıyor. 

Gazetenin son sayısında yer alan diğer yazılar ise şu şekilde:

Ekim Devrimi yol gösteriyor!

“Sahtekarların yüzyılı” başlıyor!

AKP’nin vizyonundan ülke güzellemeleri

TÜSİAD’ın asıl derdi “sermayenin refahı”

Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi

Emekçilere araba “müjdesi”: TOGG!

Saray’da paçalar tutuştu

TTB yine mafyatik rejimin hedefinde!

Sansür “planı” sokakta parçalanacak!

Acarsoy Tekstil direnişinin gösterdikleri...

- Bornova Belediyesi’nde taban örgütlenmesi ve TİS süreci üzerine... 

Avrupa’da güçlenen sınıf mücadelesi zemini

Doğu Akdeniz’de kartlar yeniden karılıyor

“Dünyadaki durum en kötü senaryoya gidiyor”

2022 Küresel Açlık Endeksi

27. Dünya İklim Konferansı Mısır’da başladı

Madenci katliamı: “Artık yeter” demenin zamanı!

Maden işçisi hesap sormalıdır!

Susurluk karanlığı sürüyor...

Gazetenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz…