OSİM-DER Kadın işçi komisyonu’nun kreş kampanyası

OSİM-DER (OSB-İMES işçileri Derneği) Kadın İşçi Komisyonu 2006 yılında mayıs-temmuz ayları boyunca “Sanayi bölgesinde ücretsiz ve nitelikli kreş istiyoruz!” başlıklı kampanya yürüttü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 08 Mart 2024
  • 14:00

Ümraniye- Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde  kurulu bulunan OSİM-DER (OSB-İMES işçileri Derneği) Kadın İşçi Komisyonu 2006 yılında mayıs-temmuz ayları boyunca “Sanayi bölgesinde ücretsiz ve nitelikli kreş istiyoruz!” başlıklı kampanya yürüttü. Sanayi bölgesinde fabrikalarda, atölyelerde, çevrede bulunan emekçi semtlerinde yaklaşık 3 bin imza toplandı. Emekçi semtlerinde kadınlarla yanyana gelerek “kreş hakkı” temelinde toplantılar yapıldı. 27 Temmuz 2006 yılında toplanan imzalar Ümraniye Belediyesi’ne teslim edildi.

Yapılan basın açıklamasında OSİM-DER adına şunlar söylendi:

“Kreş talebinin savunulması için 2 ay boyunca İMES-OSB'de, çevre tekstil atölyelerinde ve bu alanlarda çalışan kadınların oturduğu semtlerde yüzlerce kadınla görüştük. Kreşin tıpkı, sigorta gibi, sendika gibi hakkımız olduğunu anlattık. Ancak sermaye sınıfının her geçen gün yürüttüğü politikalarla elimizdeki haklarımızı bile son kırıntısına kadar almaya çalıştığı yerde, mevcut haklarımızı korumanın ve beraberinde yeni haklar elde etmenin ancak sıkı sıya birleşmek ve mücadele etmek ile mümkün olduğunu anlattık. Çabalarımızı emekçi kadınların birleşmesi ve mücadele etmesi çağrılarıyla birleştirdik. Bu çalışma sürerken gerçekleştirdiğimiz toplantılarda ise kreş sorunu ve emekçi kadınların sorunları üzerine kapsamlı tartışmalar yaptık. Topladığımız imzalar da, emekçi kadınların bu talebi desteklemesinin ve sahiplenmesinin somut göstergesi oldu.

Bugün gelinen aşamada kreş kampanyamızı burada noktalıyoruz. Bundan sonra, kreş talebinin kazanılması için yürüttüğümüz çalışmanın takipçisi olacağımız gibi, emekçi kadınların özgürleşmesi için çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz.”

İşçi- Emekçi Kadın Komisyonları