Kahrolsun emperyalizm ve Siyonizm!

Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin yanındayız!

DEV TEKSTİL yaptığı açıklamayla Filistin halkıyla dayanışmada bulunurken, emperyalist ve Siyonist saldırıların ve işgalin durdurulmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Ekim 2023
  • 19:00

Arkasına emperyalist batı dünyasını alan Siyonist İsrail devleti, gözü dönmüş bir barbarlıkla Filistin halkına saldırıyor. On yıllardır süren işgal ve katliamlar, Filistin halkının haklı ve meşru istemlerini kanla bastırma girişimleri gelinen yerde tam bir soykırım çabası eşliğinde sürdürülüyor. Kendine “modern dünya”, “demokrasi”, “insan hakları” gibi yakıştırmaları pek seven ABD ve Avrupalı emperyalist güçlerin tam bir iki yüzlülükle yaklaşarak, gerçekleşen insan kırımı karşısında Siyonist İsrail'in arkasında sıralanması, aktif destek vermesi, emperyalist-kapitalist dünyanın çürümüşlüğünün somut göstergesi olarak yaşanıyor. Hastaneler/okullar bombalanıyor, kadın çocuk, genç, yaşlı demeden bir halk tüm dünyanın gözleri önünde katlediliyor.

Emperyalist sömürü ve yağma uğruna, Ortadoğu’da yaşanılan çatışma ve savaşların tek sorumluları bir kez daha bir halkın üzerine bomba olup yağıyorlar. Tüm insani değerleri dahi ayaklar altına alarak, yalan ve manipülasyona dayalı propaganda eşliğinde, Ortadoğu’da yayılma tehlikesi taşıyan gerici bir savaş kışkırtıcılığı yapıyorlar. 

Filistin halkı yıllardır olduğu gibi bugünde işgale, soykırıma karşı haklı ve meşru bir savaş veriyor. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak Filistin halkının haklı davasının ve mücadelesinin yanındayız. Bölgede emperyalist-siyonist gericiliğin ve işbirlikçi devletlerin ezilen halklara yıkım dayatan saldırılarının karşısındayız. 

Ortadoğu halklarını büyük bir yıkımın eşiğine getirecek emperyalist-siyonist barbarlık karşısında başta tekstil işçisi kardeşlerimiz olmak üzere işçilerin, emekçilerin dayanışmayı yükseltmesini ise bir zorunluluk olarak görüyoruz. Bulunduğumuz her alanda Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıralım, AKP iktidarının sahte gözyaşları yerine derhal Emperyalist-Siyonist devletlerle askeri, siyasi, ekonomik anlaşmaların iptal edilmesini isteyelim.

Emperyalist savaş ve saldırı politikaları halklara ölüm ve yıkım getirirken, işçi ve emekçilere ise açlık, yoksulluk ve sefalet olarak fatura ediliyor. Filistin halkının haklı ve meşru davasına sahip çıkmak aynı zamanda kendi geleceğimize sahip çıkmak demektir. İşçi sınıfının yanı Filistin halkının yanıdır!

 *Siyonist İsrail devletiyle askeri, siyasi, ticari, akademik her türlü ilişki derhal kesilmelidir! 

*Siyonist İsrail saldırılarını kayıtsız koşulsuz durdurmalı, Filistin’deki işgali derhal sonlandırılmalıdır! 

*Filistin direnişine her türlü destek ve dayanışma sunulmalıdır! 

*Filistin halkının gıda, su, elektrik, tıbbi yardım vb. başta olmak üzere tüm ihtiyaçları vakit kaybedilmeden karşılanmalıdır. 

*NATO’dan çıkılmalı tüm emperyalist üsler kapatılmalıdır! 

*Ezilen halklara dönük her türlü imha, inkâr politikaları derhal sonlandırılmalıdır!

DEV TEKSTİL (Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası)

İLİŞKİLİ HABERLER