Filistin halkıyla dayanışma eylemleri sürüyor

Hopa, Sivas ve Malatya’da Siyonist İsrail’in saldırılarına karşı direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Ekim 2023
  • 23:00

Hopa, Sivas ve Malatya’da Siyonist İsrail’in saldırılarına karşı direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemleri yapıldı.

Artvin’in Hopa ilçesinde Hopa Parkı’nda toplanıldı ve “Denizlerden Mahire Filistin’e bin selam” pankartı arkasında Hopa Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte sık sık “Katil İsrail Filistinden defol” sloganı atıldı. Hopalılar meydana geldiklerinde 1 dakikalık alkışlı protesto gerçekleştirdi. Okunan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Filistin’de süren artık bir savaş değil soykırımdır. Hastaneler bombalanırken siviller katledilirken sessiz kalmak insanlık suçuna ortak olmaktır. Türkiye halkları olarak geçmişten Mahirler Denizler nasıl Filistin ile dayanışma gösterdiyse bizde aynı dayanışmayı Filistin halkı ile birlikte göstermek zorundayız. Dün ABD başkanı çıkıp İsrail’in yanındayız diyerek yeni bir katliamın sinyalini verdi. Bizim ülkemizde ise timsah gözyaşlarından ulusal yaş ikame renkten öteye gitmiyor. Filistin’de yaşanan katliamın durması için yapılması gerekenler açık ve nettir. İsrail Büyükelçilikleri kapatılsın! İsrail’le yapılan tüm ticari anlaşmalar iptal edilsin. ABD üsleri kapatılsın!”

Sivas Halkevi’nin çağrısıyla Kent Meydanı’nda eylem yapıldı. “Katil İsrail Filistin’den defol” yazılı pankart taşınan eylemde bir basın açıklaması okundu. Eylemde Filistin bayrakları ile birlikte taleplerin yazılı olduğu dövizler taşındı.

Açıklamada İsrail’in, tüm dünyanın gözü önünde soykırım yaparak, savaş suçu işlemekte olduğu söylenirken; sivilleri, okulları, hastaneleri vuran katliamcı anlayışın hukuk önünde ve halkların vicdanında hesap vermek zorunda olduğu vurgulandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin derhal sorumluluğunun gereğini yapması talep edildi.

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla eylem yapıldı. Eylemde “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak. Filistin halkı yalnız değildir” yazılı pankart taşındı.