DGB’den Filistin semineri ve eylem

Devrimci Gençlik Birliği İstanbul’da "Tarihten bugüne Filistin Direnişi!" söyleşisi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından ise Hisarüstü Mahallesi’nde yürüyüş gerçekleştirildi ve gençliğe “Yaşamına sahip çık” çağrısı yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 28 Ekim 2023
  • 00:10

Devrimci Gençlik Birliği "Tarihten bugüne Filistin Direnişi!" şiarlı söyleşiyi bugün (27 Ekim) Hisarüstü Mahallesi'nde gerçekleştirdi. 

Söyleşinin ardından ise genelinde BOUN öğrencilerinin oturduğu mahallede yürüyüş gerçekleştirildi ve gençliğe “Yaşamına sahip çık” çağrısı yapıldı.

"Tarihten bugüne Filistin Direnişi!"

Söyleşiye konuşmacı olarak Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu temsilcisi de katıldı. Söyleşide öncelikli olarak söz alan BDSP temsilcisi Filistin direnişinin tarihten bugüne gelişim seyrini anlattı. Siyonist örgütün kuruluşu, Emperyalistlerin Ortadoğu politikaları, Filistin halkının topraklarına nasıl el konulduğu, tarihte nasıl katliamların gerçekleştiği anlatımın bazı konu başlıkları oldu.

Güncel olarak Siyonist İsrail rejiminin sürdürdüğü katliamın "İsrail-Hamas" söylemine indirgenmemesi gerektiği, Filistin halkının haklı ve meşru direnişinin ve taleplerinin en ileri noktadan savunulması gerektiği vurgulandı. Filistin'de direniş sürecinin en başından bugüne tarihsel olarak hangi örgütlerin kurulduğu, bu örgütlerin etki alanları ve temsil ettikleri ideolojilerine değinildi. 

Ardından sözü Devrimci Gençlik Birliği temsilcisi aldı. DGB temsilcisi konuşmasına Mustafa Çelik'lerden Bora Gözen'lere, Cevat Saim Çelen'lere dek Filistin'deki mücadeleye omuz veren ve bu uğurda şehit düşenleri saygıyla anarak başladı. 7 Ekim'den itibaren burjuva-liberal medyanın yarattığı dezenformasyon dalgası teşhir edildi ve gerçeklerin burjuva medyanın yansıttığından çok daha farklı olduğu vurgulandı.

HAMAS'ın politik ve ulusal muhtevasına, Filistin davasının HAMAS'la sınırlı olmadığına ancak Siyonistlerin HAMAS'la mücadele adı altında işgal, soykırım ve katliamlarını meşrulaştırmaya çalıştığı vurgulandı. Anlatımlar sonrasında bir çok katılımcı söz alarak sorular yöneltti. Verimli geçen tartışmaların ardından Hisarüstü Mahallesi'nde yapılacak yürüyüşe çağrı yapıldı.

Hisarüstü Mahallesi’nde “Yaşamına sahip çık” yürüyüşü

Boğaziçi Üniversitesi Hisarüstü Mahallesi'nde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Son günlerde artan intiharlar ve KYK yurdunda alınmayan önlemler sonucu yaşamını yitiren Zeren Ertaş için gerçekleştirilen eylemde ilk olarak Cami Sokak'ta yürüyüş gerçekleştirildi.

DGB'liler yürüyüş sırasında ajitasyon çekerek yaşanan cinayetler karşısında etraftaki üniversitelileri ses çıkarmaya eyleme çağırdı. Ajitasyonlarda şunlar ifade edildi:

"Zeren'in katilleri katillerini tanıyoruz. Arkadaşımızın katili öğrenciyi müşteri, okullarımızı ticarethane olarak gören zihniyettir. Devlet yurtlarında bir asansörün bakım işlerini dahi özelleştiren, insan hayatından ziyade kendi kar ve çıkarlarını gözeten sermaye devletinin ve onun çürümüş kurumlarının ta kendisidir. Öfkeliyiz yaşamlarımızı çalan, bizleri geleceksizliğe sürükleyen bu düzenden er ya da geç hesap soracağız."

Ardından basın açıklaması okundu ve şunlar ifade edildi:

"Günlerdir intihar eden, ihmaller sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi arkadaşlarımızın haberlerini alıyoruz. Bu çürümüş düzen gençliğe ne gelecek vaat edebilir ne de insanca/güvenli bir yaşam! Özgürlüğümüz, geleceğimiz ve yaşam hakkımız için mücadeleyi yükseltelim! Yaşam hakkımızı çalanlardan bizlere ölüm ve sömürü dayatan bu düzenden hesap soracağız! Niteliksiz, bakımsız yurtlarda yaşamlarımızı çalan düzenden hesap soracağız!"

Çevreden pek çok kişinin destek verdiği eylem de "Kaza değil bu bir cinayet!", "Çaresiz değiliz örgütlüysek güçlüyüz!", "Direne direne kazanacağız!" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam!" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul