Almanya’da yeni Filistin yasakları!

Nancy Faeser (SPD) bugün (2 Kasım) Berlin’de yaptığı açıklamada Hamas ve Filistin yanlısı Samidoun ağını yasakladığını ilan etti.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 02 Kasım 2023
  • 14:06

İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma destek veren Alman emperyalizmi, içeride de baskı ve yasakları arttırıyor. Federal Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) bugün (2 Kasım) Berlin’de yaptığı açıklamada Hamas ve Filistin yanlısı Samidoun ağını yasakladığını ilan etti.

Yasaklara gerekçe olarak Hamas’ın hedefinin İsrail devletini yok etmek olduğu gösterildi. Filistin yanlısı Samidoun ağının yasaklamasının nedeni uluslararası tutsaklarla dayanışma örgütü adı altında İsrail ve Yahudi karşıtı propaganda yürüttükleri iddiası ortaya atıldı.

Çalışmaya devam edenler suç işlemiş olurlar!

Hamas ve Samidoun’un diğer ülkelerdeki kurumlarına faaliyet yasağı getirilecek ve Almanya sınırları için ise Samidoun dernekleri kapatılacak ve büyük ihtimalle de mal varlıklarına el konulacak. İnternet ve sosyal medya hesaplarının kullanımı yasaklanacak. Halen örgüt için aktif olarak çalışanlar “suçlu” muamelesi görecekler. Oysa Samidoun ağının Hamas’la ilgisi yok. Çalışmalarının merkezinde İsrail zindanlarında baskı ve işkence gören tutsaklarla dayanışma yer alıyor.   

Hamas’a yakın olduğu iddia edilen dernekler Almanya’da yıllar önce kapatılmıştı. Şimdi bu dernek yasaklarına faaliyet yasakları da ekleniyor. Böylece ifade özgürlüğü, gösteri yapma hakkı, örgütlenme özgürlüğü pervasızca gasp ediliyor.

Alman devleti Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlattığı saldırıdan bu yana Filistin ile ilgili her türlü sembol, etkinlik ve gösterilere yasaklar getirmeye başladı. Belli ki bu yasaklara savaş uzadıkça yenileri eklenecektir. Yasak kararları alan emperyalist şefler, demokratik hak ve özgürlükleri gasp etme konusunda ne kadar pervasız olduklarını gösteriyorlar. Bu pervasızlığı, Alman devletinin ileride gelişebilecek sınıf ve kitle hareketine karşı alacağı tutumun göstergesi saymak gerek.