PİB ve MİB Farplas işçilerine seslendi…

Birliğimizi güçlendirelim! Hakkımız olanı kazanana kadar mücadele edelim!

Yürüyeceğimiz yolu sağlam bir şekilde belirlemeliyiz. Tüm irademizi sendika yönetimine teslim ettiğimiz koşullarda, metal TİS sürecinde yaşananları bizler de yaşayacağız. Bu sebeple kendi geleceğimizi kendi ellerimize alalım, bizler adına kimsenin karar vermesine izin vermeyelim.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Ocak 2022
  • 17:40

Farplas işçisi kardeşler,

Artık mücadelenizde kritik bir aşamaya geldiniz. Sizin ortaya koyduğunuz iradeyle fabrika yönetimi 1 hafta sonra sizinle görüşmeyi kabul etti. Ancak bu 1 haftalık süreçte mücadelenizin sönümlenmemesi için sizlerin ortaya koyacağı irade önemli bir yerde duruyor. Bu bir haftalık süreci örgütlülüğünüzü güçlendirmek, komitelerinizi kurmak, görüşmede talepleriniz kabul olmazsa eylem hattınızı belirlemek için değerlendirmelisiniz. Bu süreçte rehavete kapılıp, örgütlülüğünüzü güçlendirmezseniz Farplas yönetimi sizi oyalayarak mücadele azminizi sönümlendirmiş olacaktır. Böyle olduğu takdirde taleplerimizi kazanamayacağımız, hatta yönetimin saldırılarını arttıracağı ortadadır.

Arkadaşlar,

Bu süreçte Birleşik Metal’le yürüme kararı aldınız. Sendikalı olmak kuşkusuz sizin örgütlülüğünüzü arttıracaktır. Sendikamıza güvenelim, ancak önce kendi örgütlülüğümüze güvenelim. Aslolanın bizlerin iradesi olduğu bilinciyle hareket edelim. 

Yakın zamanda MESS grup toplu iş sözleşmesi sürecini geride bıraktık. Bu sözleşme sürecinde metal işçilerinin taslaklarda “revize” talepleri sermaye olduğu kadar sendikalar tarafından da görmezden gelindi. 

Bir gece yarısı operasyonu ile Türk Metal ile birlikte Birleşik Metal ve Özçelik-İş bürokratları da işçilerin revize taleplerini görmezden gelerek sefalet sözleşmesine imza attılar. Bunun üzerine Mersin’de Birleşik Metal-İş üyesi Çimsataş işçileri üretimi durdurarak sefalet sözleşmesine karşı çıktılar, sizler gibi üretimden gelen güçlerini kullandılar. Ancak bu süreçte Çimsataş işçileri sendika bürokratları tarafından yalnız bırakıldılar. 

Arkadaşlar,

Bu örneklerden kendimize dersler çıkartmalıyız. Yürüyeceğimiz yolu sağlam bir şekilde belirlemeliyiz. Tüm irademizi sendika yönetimine teslim ettiğimiz koşullarda, metal TİS sürecinde yaşananları bizler de yaşayacağız. Bu sebeple kendi geleceğimizi kendi ellerimize alalım, bizler adına kimsenin karar vermesine izin vermeyelim.

Sizlere çağrımızı bir kez daha yineliyoruz:

Acil bir şekilde komitelerimizi kuralım, her daim seçtiğimiz temsilcilere omuz verip son kararı hep birlikte verelim. Üretimden gelen gücümüzle nasıl bir etki yarattığımızı gördük. İleriki süreçte de taleplerimizin gerçekleşmesi için en etkili yolun bu olduğunu unutmayalım. Yönetimin dayatmalarına, oyalamalarına ve her türlü saldırısına karşı hazırlıklı olalım.

Tek yumruk olalım, hakkımızı kazanalım!

Petrokimya İşçileri Birliği
Metal İşçileri Birliği

İLİŞKİLİ HABERLER