"Farplas işçilerine…

Kararlılığımız ile sendika seçme hakkımıza ve taleplerimize sahip çıkalım! Patronun Türk Metal hamlesini boşa düşürelim!"

PİB ve MİB Farplas işçilerine seslendi ve "Kararlılığımız ile sendika seçme hakkımıza ve taleplerimize sahip çıkalım! Patronun Türk Metal hamlesini boşa düşürelim!" dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 19:00

Farplas işçisi arkadaşlar,

Patrona taleplerinizi ilettiniz, sendikalı olmak istediğinizi ilettiniz, Birleşik Metal İş Sendikası’nı seçtiğinizi ifade ettiniz. Fabrika yönetimi taleplerinizin değerlendirilmesi için sizden bir hafta istedi, sendika ile görüşeceklerinin sözünü verdiler. Sizler de patronun bu sözüne karşılık üretimi başlattınız.

Farplas yönetimi CEO aracılığıyla üretime başlamanızın hemen ardı sıra bir sendika olursa ancak Türk Metal olur demeye başladı. İşçilerin numaralarını Türk Metal yöneticilerine verdi. Bugün de TM, fabrikaya yönetimle görüşmeye geldi. Patrona sırtını dayayarak yapılan iş sendikacılık değildir.

Hiçbir anı boş bırakmayan fabrika yönetimi fabrikalarda bölümleri, makinaları gezerek şu şu hakları vereceğiz diyerek sendikadan vazgeçirmeye çalışıyor. Üretimin durduğu gün için Mercedes’in 1 trilyon ceza kestiğini söyleyerek sizi mesaiye kalmaya ikna etmeye çalışıyor. Yılda en az 170 milyon Euro kazanan bir işyeri karlarını bizimle paylaşıyor mu ki zararı için kendimizi sorumlu görelim. Tüm servetlerinde bizim alın terimiz var.

Arkadaşlar,

Anlaşılan o ki Farplas yönetimi, üretimi başlatmak için yalan vaatte bulunmuş. Bizleri oyalamaya, dağıtmaya çalışıyor, sendika seçme tercihimize saygı duymuyor.

Farplas işçisi öncelikle kendi birliğine güvenmeli ve bu birliği daha da güçlendirmek için çabalamalıdır. Patronun TM hamlesini Farplas işçileri birliğinin gücü ile ve yeri geldiğinde yine üretimden gelen gücünü ortaya koyarak boşa düşürecektir. Kararlılığımız ile sendika seçme hakkımıza sahip çıkalım!

Birliğimiz aynı zamanda patronun düşündüğü bir sonraki hamle olan işten atmaların önünü kesebilecek en önemli güçtür. Bundan sonraki her anımızda yapacağımız bir diğer şey de aramızdan tek bir arkadaşın bile atılmamasını sağlamaktır. “Arkadaşım yoksa üretim de yok!” diyerek birliğimize sahip çıktığımızı gösterelim! Taleplerimiz ve sendika seçme hakkımız için mücadeleyi büyütelim!

Petrokimya İşçileri Birliği – Metal İşçileri Birliği