PİB: "Selam olsun direnenlere!"

Petrokimya İşçileri Birliği, yayınladığı bir yazılı açıklamayla direnen tüm işçileri selamladı ve tüm işçileri de direnenlerin yolunda mücadele etmeye çağırdı…

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Haziran 2022
  • 14:05

Petrokimya İşçileri Birliği’nin yaptığı açıklamayı aşağıda okurlarımız sunuyoruz…

Çalışma ve yaşam koşullarımız her geçen gün kötüye gidiyor. Hayat pahalılığı, düşük ücretler, işsizlik yaşadığımız sorunların ilk sıralarında yer alıyor. AKP-MHP iktidarının baskı ve yasak politikaları, fabrika ve işyerlerinde karşı karşıya kaldığımız mobbing, taciz, hak gaspları da eklenince yaşantımız iyice cehenneme çevriliyor. Geçinebilmek için pek çoğumuz ikinci bir işte çalışıyoruz. Pek çok işçi, emekçi ve genç bunalıma sürükleniyor, intihar ediyor.

“Saldırılara karşı direnenler var”

AKP-MHP iktidarı çıkarttığı teşviklerle sermayenin her türlü talebini karşılarken, bizleri ise “asgari ücrete zam” vaatleri ile oyalamaya çalışıyor. Sermaye sınıfı ve onların temsilciliğini yapan iktidar istiyor ki bizler köle olalım. Her türlü saldırıya, hak gaspına boyun eğelim. Ama bu saldırılar karşısında sessiz kalmayan, mücadele eden ve direnenler var. Kendi sektörümüzde yakın zamanda Pas South’ta, Farplas’ta, TÜPRAŞ’ta direniş gerçekleşti. Mutlu Akü, Mutlu Plastik, Neşe Plastik, Novares’te grevler oldu.

“Fabrikada, işyerinde sendikalı olma eğilimi artıyor”

Pek çok fabrikada, işyerinde sendikalı olma eğilimi artıyor. Pek çok sendikalı fabrika ve işyerinde ise daha iyi çalışma koşulları için sesler yükseliyor. Bu mücadele deneyimleri bize çıkışsız olmadığımızı, haklarımız ve geleceğimiz için mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor.

Sendikalı-sendikasız pek çok fabrikada, işyerinde sınıf kardeşlerimiz direniyor. Her bir direnişin kendine özgün yanları olmakla birlikte sendikalı ve güvenceli çalışma, insanca yaşamaya yetecek ücret, baskı ve mobbingin son bulması ortaklaşılan talepler olarak öne çıkıyor. Pek çok farklı kentte, farklı sektörde lokal direnişler olarak patlak veren direnişler, bugün sınıfımızın geneline yayılmış değil. Pek çoğu da sendikal bürokrasi eliyle sönümlendiriliyor. Direniş deneyimlerinden öğrenerek ve dersler çıkartarak bu mücadeleleri kendi fabrikalarımıza taşımak hepimizin önünde bir sorumluluk olarak duruyor.

* Fabrikalarımızda taban örgütlülüklerimizi-komitelerimizi kuralım, taleplerimizi hep birlikte belirleyelim.

* Sendikal bürokrasiye geçit vermeyelim. Sendikalı olma hakkımıza sahip çıkalım. Sendikalarımıza söz-yetki-karar hakkının işçilerde olduğu, sınıfa karşı sınıf bakışını hakim kılalım.

* Sermaye düzeninin patronları koruyan yasaları, grev-eylem yasakları karşısında haklılığımız ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle fiili-meşru mücadeleyi büyütelim.

* Birleşik, militan, devrimci bir sınıf hareketi yaratmak için tüm gücümüzle seferber olalım.

Petrokimya İşçileri Birliği olarak, direnen tüm sınıf kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyoruz. Tüm işçileri de direnenlerin yolunda mücadele etmeye davet diyoruz!

Petrokimya İşçileri Birliği

28 Haziran 2022