Farplas işçileri eylemlere devam ediyor!

Farplas'ta baskı ve tehdide karşı işçiler yaptıkları eylemlerle kararlılıklarını ortaya koymaya devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Ocak 2022
  • 07:00

 

Farplas’ta işçiler baskı ve tehditlere karşı direniyor. Sanayideki elektrik kesintisi ve otomotivdeki duruşlar gerekçe gösterilerek birçok işçi izne çıkarıldı. İzne çıkarılanların mücadele sürecinde öne çıkan, direngen işçiler olması patronun ayak oyunlarını yoğunlaştıracağını gösteriyor.

Fabrika içinde Farplas işçileri alkışlı yürüyüş yaptı

İşçiler haftanın ilk iş günü gece vardiyasında tüm fabrikalarda eylemlerini gerçekleştirdiler. Makine başlarına alkışlarla toplu halde yürüyerek gittiler. Farplas işçileri, vazgeçmeyeceklerini ifade ederken, taleplerine ve sendika seçme özgürlüğüne sahip çıktıklarını bir kez daha belirttiler.

Birleşik Metal-İş Sendikası fabrika önünde

Farplas'ın dört fabrikasının tüm vardiyalarından işçiler, sabah saatinde T1 önünde eylem yaptılar. Sabah ve 16.00-00.00 vardiyalarında çalışan işçiler ile Birleşik Metal İş Sendikası yöneticileri ve temsilcileri 07.40 itibari ile fabrika önünde bir araya gelerek slogan ve alkışlarla kararlılıklarını ortaya koydular. 

Saat 08.00'ten itibaren gece vardiyasından çıkan işçiler de T1 önüne geldiler. Birleşik Metal üyesi olan ve yakın civarda bulunan fabrikaların işçileri dayanışma için Farplas önüne geldiler.

Birleşik Metal İş Genel Sekreteri Özkan Atar ve 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın işçilere seslendi. Sendika temsilcisi Özkan Atar şunları ifade etti:

"Farplas işçileri insanca yaşam ve güvenli gelecek için sendikamız saflarında birleşti. Yakında zaferi göğüsleyecekler. Sendika anayasal haktır, işverenin girişimleri, baskıları işçilerin haklı mücadelesini durduramayacaktır."

Konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı. İşçiler, servislere binerek geri döndüler. Sendika yöneticileri fabrika yönetimiyle görüşmek için fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Farplas işçileri bunun bir uyarı eylemi olduğunu, patronun sendikalı olma hakkını ve Birleşik Metal-İş Sendikası'nı tanımadığı durumda eylemlerinin devam edeceğini belirttiler.

Resmi yetki başvuru süreci başladı

Birleşik Metal-İş Farplas işçilerine mesaj göndererek üyeliklerin tamamlandığını yasal yetki aşamasına gelindiğini duyurdu.

Birleşik Metal-İş’in gönderi mesajda şu ifadeler yer aldı:

Değerli Farplas isçileri, değerli üyelerimiz. Sabah vardiya girişinde sizlerle birlikteydik. Orada verdiğimiz müjdeyi tekrarlamak istiyoruz. Birleşik Metal-Is Sendikası’na Farplas ve bağlı tüm şirketlerden yüzlerce isçi arkadaşımız üye oldu. Artık yasal yetki aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Taleplerimizi karşılayacak, haklarımızı alabileceğimiz bir toplu iş sözleşmesine kavuşabilmek için ne kadar fazla olursak o kadar iyidir. Bu birliği sağlayabilmek için uzun yıllar beklediniz. Üye olmayan tüm arkadaşları sendikamıza katılması için teşvik etmeye devam edelim. Saygılarımızla.

Kızıl Bayrak / Gebze