Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Çürüyen düzen, çeteleşen devlete karşı mücadeleye!” şiarıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mayıs 2021
  • 10:43

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı.Çürüyen düzen, çeteleşen devlete karşı mücadeleye! başlıklı kapak yazısında, AKP-MHP iktidarı, dümenini tuttukları sermaye devletinin bizzat kendisinin tüm kurumlarıyla ‘organize bir suç örgütü’ne dönüşmüş bulunduğunu ortaya sermektedir.” vurgusu yapıldı.

Çeteci Sedat Peker’in yayınladığı videoların ve dinci-faşist rejimin verdiği yanıtların değerlendirildiği yazı, Ekim’in 1 Kasım 1996 tarihli sayısından alıntıyla şöyle son buluyor:

“Unutulmamalıdır ki, bugünkü ‘çürümüşlük ve kokuşmuşluk tablosunun gerisinde bir sınıf egemenliği durmaktadır. Çürüyen ve kokuşan bu sınıfın, tekelci burjuvazinin egemenliğidir. Her türlü pisliğin kaynağı bizzat bu sınıfın kendisidir. Şu açık bir gerçektir ki, bu sınıfın karşısına bu sınıfı alt edebilme yeteneğine sahip bir başka sınıf çıkarılamadığı koşullarda, düzen ortaya saçılan pisliklerinin üzerini örtmekte fazla güçlük çekmeyecektir. Tüm ezilenlerin mücadelesine önderlik edebilme yeteneğine sahip biricik güç olarak işçi sınıfı iktidar mücadelesi alanına çıkarılamadığı sürece, tüm çürümüşlüğüne ve kokuşmuşluğuna rağmen, sermaye düzeni egemenliğini sürdürmeyi başarabilecektir. Fakat düzenin bu kadar kokuştuğu, devletin bu denli çürüdüğü ve adi bir suç çetesine dönüştüğü bir durumda, böyle bir karşı gücü yaratmak her zamankinden daha çok olanaklıdır.’”

Gazetenin orta sayfasında ise “İşçi hareketinin dünü, bugünü ve yarını üzerine” başlıklı yazı dizisinin 2.’si yer alıyor. D. Ege imzalı yazı “12 Eylül yenilgisi, işçi hareketi ve bahar eylemleri”ni konu alıyor.

Arka kapağında “Emperyalizme ve siyonizme direnen Filistin halkıyla dayanışmaya!” çağrısının yer aldığı gazetede öne çıkan konular arasında; Filistin’de gerçekleşen katliam ve direniş, Güney Kürdistan’a yönelik sömürgeci işgal harekatı, “turizm” ve sermaye odaklı pandemi politikaları, derinleşen yoksulluk, intiharlar, İkizdere direnişi, ilaç tekellerinin pandemi fırsatçılığı, pandemi sürecindeki savaş harcamaları, Kolombiya’daki isyan dalgası bulunuyor.

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...