Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Nisan 2021
  • 15:25

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” kapak şiarıyla yayımlandı.

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’a sayılı günler kala, gazetenin kapağında yer verilen Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) 1 Mayıs bildirisinde şu çağrı yapılıyor:

“1 Mayıs’ın ‘Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez!’ çağrısına yanıt verebilmek için, her zamankinden daha çok kenetlenerek haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım, özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütelim. Zira, bu köhnemiş baskı ve sömürü düzeninden, onun işçi-emekçi düşmanı iktidarlarından kurtulmanın başka bir yolu yok!”

1 Mayıs gündeminin öne çıktığı yeni sayıda, bu kapsamda yapılan hazırlıklara, çağrılara, etkinliklere yer verildi. Ayrıca farklı işçi bölüklerinin; keyfi yasaklara, polis saldırılarına ve gözaltılara rağmen devam eden direnişleriyle ilgili son gelişmeler de gazetede bulunuyor.

“Direnenlerle mücadele yoldaşlığı” çağrısı

Saldırılara karşı direnişlerle dayanışmanın önemi, keyfi eylem yasaklarına ve 1 Mayıs’ı engelleme girişimlerine karşı gösterilecek irade açısından da önem taşıyor. Bu çerçevede, son olarak Sinbo işçilerine ve SML Etiket işçilerinin de aralarında olduğu destekçilere yönelik polis saldırıları sonrası TOMİS ve DEV TEKSTİL İstanbul Temsilcilikleri’nin “Suçlu kim?” açık çağrısı da gazetede yer alıyor. Çağrıda ilerici, devrimci güçlere, siyasi partilere, işçi sendika konfederasyonlarına, direnişleri görmezden gelen tutumlarına son verme çağrısı yapılırken şu ifadeler kullanılıyor:

“Artık ‘benden olmayan ne hali varsa görsün’ tutumundan vazgeçmenizin zamanı değil mi? Değilse ne zaman? Unutmayın, var olan direnişler Türkiye işçi sınıfının DİSK’in, KESK’in mücadele değerlerini temsil ediyorlar ve geleceğe taşıyorlar. Sizlere açık çağrımızdır. Patronların talimatlarıyla hareket eden iktidarın keyfi yasaklarına karşı, gelin Pazartesi günü direniş çadırımızı birlikte kuralım! Bu adımı atarak sizler de 1 Mayıs’a getirilmek istenen keyfi yasaklar başta olmak üzere tüm keyfiliklere karşı direnenlerle mücadele yoldaşlığı yapın…”

Gazetede Tarihsel TKP’nin 100. yıldönümü yazıları kapsamında, Tarihsel TKP eksenli inceleme ve eleştiri dizisine tamamlayıcı olarak tkip.org sitesinde, “Türkiye’nin modern tarihi” başlığıyla yayımlanan H. Fırat imzalı yazı yer alıyor. Bağımsızlık ve Devrim kitabının XI. ve XII. bölümlerinin kısaltılmış ve yeniden elden geçirilmiş biçimi olan yazının sunuşunda “Tartışmaların tarihsel arka planının genel çizgiler içinde de olsa anlaşılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.” deniliyor.

22 Nisan 2001’de Büyük Zindan Direnişi’nde şehit düşen TKİP kurucu üyesi Hatice Yürekli yoldaşın 20. ölüm yıldönümü dolayısıyla hem kendisinin, hem Teslim Demir (Sinan) yoldaşın yazılarının yer aldığı gazetede öne çıkan diğer yazılar şöyle:

- Emekçiler saray rejiminin hırslarına kurban gidiyor

- Karadeniz’de gerilim sürüyor

- “Torba yasa”dan yine sınıfa saldırı çıktı

- Gençlik mücadelesi ve 1 Mayıs

- İEKK: Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’ta alanlara!

- Taşeron işçilerinin Meclis ziyareti üzerine

- Yaşamı köleleştirilmiş milyonlarca emekçinin devrimci direnç çiçeği… Hatice yoldaş ölümsüzdür!

- Almanya işçi hareketinin Rote Hilfe deneyimi 100. yılında!

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...