Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak'ın yeni sayısı “Kirli savaşların hesabını emekçiler soracak! Suriye ve Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Haziran 2021
  • 08:00

Kızıl Bayrak’ın dijital yayının yeni sayısı “Kirli savaşların hesabını emekçiler soracak! Suriye ve Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya!” başlıklı kapak yazısıyla çıktı.

Çete başı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla birlikte, Suriye’ye yönelik kirli savaşta işlediği suçları bir kez daha gündeme gelen AKP iktidarının yaşadığı açmazın değerlendirildiği yazıda, bölgeye yönelik emperyalist hesaplar ve Türk devletinin bu hesaplardan pay kapma çabalarıyla işlediği suçlar ele alındı. Yazıda, güncel tablo karşısında işçi sınıfı ve emekçilerin yapması gereken şöyle ifade edildi:

“Ortadoğu halkları ile enternasyonal dayanışmayı güçlendirmek, her bakımdan kokuşmuş ve boğazına kadar batağa batmış olan sermaye düzenine karşı mücadeleyi büyütmek!”

Gazetede öne çıkan diğer gündemler arasında; TÜİK’in “büyüme” verilerinden yansıyan ağırlaşan sömürü koşulları, yoksulluk ve kriz, doğanın talanı pahasına sürdürülen rant projeleri, işçi bölüklerinin grev, eylem ve direnişleri, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali, emperyalist devletlerin yeni haydutlukları, Suriye seçimleri, Boğaziçi direnişi ve pandemide eğitim politikaları yer aldı.

Yeni sayının orta sayfası ise Tarihsel TKP’nin 100. yılı yayını vesilesiyle, H. Fırat tarafından kaleme alınan SİP-TKP eleştirilerininTarihsel TKP’nin Kadrocu inkârı” başlığıyla yeni yayımlanan 3. bölümüne ayrıldı.

Gazetedeki yazılardan bazı başlıklar şöyle:

-Kudurgan tehditlerin örtemediği acizlik

-Suriye’de işlenen ve işlenmekte olan savaş suçları

-Yoksullaştıran büyüme - Fikri Tomurcuk

-Doğanın ranta açılmasına ve talan edilmesine geçit vermeyelim!

-İEKK: İstanbul Sözleşmesi’nin iptali yok hükmündedir!

-Emekçi kadının en güçlü silahı örgütlü birliği ve mücadelesidir!

-Filistin Direnişi ve kadınlar

-Suriye’de seçimler ve yankıları

-Belarus’a indirilen uçak ve devletlerin hava korsanlığı

-Alman ve Fransız emperyalistlerinin soykırım riyakarlığı

-Eğitim yapbozaöğrenciler kobaya dönüştürüldü

Gazeteye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz...