Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “1 Mayıs’ı savunmak için fiili-meşru direniş!” şiarıyla yayımlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Nisan 2021
  • 23:50

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı “1 Mayıs’ı savunmak için fiili-meşru direniş!” kapak şiarıyla yayımlandı.

İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’a sayılı günler kala, gazetenin kapağında şu çağrı yapılıyor:

“İşçi sınıfı ve emekçiler gerek üretimden gelen gücünü kullanarak fabrikaları, gerekse sokak ve meydanları 1 Mayıs’ın savunulduğu fiili-meşru direniş alanlarına çevirmek için adımlarını hızlandırmalıdır. 1 Mayıs’ın tarihsel ve sınıfsal içeriğine uygun bir şekilde örgütlenmenin yanı sıra, 1 Mayıs’a vurulmak istenen yasak zincirini parçalayıp atmanın başka bir yolu yoktur”

Komünistlerin “Özgürlük, devrim ve sosyalizm için… 1 Mayıs’ta mücadele alanlarına” çağrısına yer verilen bu sayıda 1 Mayıs gündemi öne çıkıyor. Keyfi yasaklara, polis saldırılarına ve gözaltılara rağmen devam eden direnişler ve 1 Mayıs’a çağrı eylemleri ilgili haberler ve açıklamalar da gazetede bulunuyor.

Keyfi yasaklara, baskı ve gözaltı saldırılarına karşı işçi ve emekçilerin direnişleri sahiplenmesi önemli bir yerde duruyor. Bir yanda meydanlarda açıklama yapan işçiler, diğer tarafta kapalı salonlarda görev savan toplantılar üzerinden TOMİS ve DEV TEKSTİL İstanbul Temsilcilikleri’nin 2021 1 Mayıs’ını kimler temsil ediyor?” sorusu aynı gün yapılan 1 Mayıs açıklamalarını konu alıyor.

“Emekçi penceresinden 128 milyar doların hesabı” yazısı ile gerici-faşist Erdoğan rejiminin ekonomi uygulamaları teşhir ediliyor.

Gazetede H. Fırat’ın kaleme aldığı “1 Mayıs’ın tarihsel önemi ve devrimci özü” yazısının yanı sıra Lenin’in işçilere 1 Mayıs çağrısı “İki dünya bu büyük mücadelede karşı karşıya duruyor” başlıklı makalesi de yer alıyor.

“Emperyalist rekabet ve Ukrayna’da tırmanan gerilim”, “Burjuva siyaset de yasak!” ve “Dinlenme hakkı” yazılarının yer aldığı gazetede öne çıkan diğer yazılar şöyle:

- 2021 1 Mayıs’ını kimler temsil ediyor!

- TPİ’de sözleşme süreci sona yaklaşıyor

- Küba Komünist Partisi 8. Kongresi üzerine

- ABD ve NATO’nun Afganistan “yenilgisi”

-Natanz nükleer tesislerine sabotaj ve ötesi…

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...