Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak “Çürüme ve çöküş derinleşiyor… Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Mayıs 2021
  • 21:39

Kızıl Bayrak’ın dijital yayının yeni sayısı yayımlandı. “Çürüme ve çöküş derinleşiyor… Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” başlıklı kapak yazısında, Türk sermaye devletinin ve dümenindeki dinci-faşist-mafya rejiminin çürümesi ele alınıyor.

Çete ele başı Sedat Peker’in iddialarına değinilen yazıda şu değerlendirme yapıldı:

“... açığa çıkan gerçekler son derece sınırlı ve henüz bir kesimi hedefliyor olsa da, gerçekte ifşa olan sistemin kendisidir. Düzendeki çürüme ve kokuşmanın, devletteki çeteleşme ve mafyalaşmanın hangi boyutlara vardığının gözler önüne serilmesidir. Bugüne kadarki ifşaatlar nedeniyle Soylu’nun yıpranmasından yarar umulsa da, ortaya çıkan tablo bir bütün olarak dinci-faşist iktidarı vurmaktadır.”

Bu tablo karşısında ilerici, devrimci kesimlerin ve toplumsal mücadele güçlerinin önündeki sorumluluklara işaret edilen yazı şu vurguyla son buluyor:

“Yapılması gereken, iliklerine kadar çürümüş ve kokuşmuş bulunan bu düzene ve derinleşen açmazlarıyla birlikte bir çöküş süreci yaşayan sermaye iktidarına karşı mücadeleyi büyütmek; işçi ve emekçiler içerisinde yaşanan çürümenin ve ortalığa saçılan pisliğin ancak devrimle temizlenebileceği fikrini, sosyalizm mücadelesini bir alternatif haline getirmektir.”

Sermaye düzenindeki çürümeye ilişkin yazıların yer aldığı yeni sayının öne çıkan bir diğer gündemini ise İsrail rejiminin gerçekleştirdiği katliam ve Filistin direnişi oluşturuyor. Bu kapsamda gazetenin orta sayfasında “Filistin Sorunu ve Direniş’in sorunları” başlığıyla “Ortadoğu’da daralan kıskaç ve büyüyen çatışma” (Ekim, Sayı: 245, Mart 2006, Başyazı) başlıklı değerlendirmenin iki alt bölümü bulunuyor. Orta sayfanın devamında, Aralık 2018 tarihli TKİP VI. Kongresi Bildirgesi’nde, Filistin’i de kapsayan coğrafyadaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği “Ortadoğu: Kriz coğrafyası” başlıklı bölüm yer alıyor.

Gazetede öne çıkan bazı yazı başlıkları şöyle:

-Devrimci inisiyatifin, pratiğin ve etkili ajitasyonun önemi

-Çeteleşen devlet gerçeği

-Dinci gericiliğin Filistin riyakarlığında son perde

-“Komünizmin panzehiri”, sermaye iktidarının gözdesi Diyanet

-Salgına karşı “reçete” direniş!

-İşçi sınıfının parçası olarak göçmen işçiler

-Gazze’de ateşkes ve sonrası

-Siyonist zulüm ve emperyalistlerin sınırsız desteği

-Emperyalizmin Alman solu içindeki Truva atı: “Antideutsche”

-Yunanistan işçi sınıfı: “21. yüzyılın kölesi olmayacağız!”

-“Defender-Europe 2021” tatbikatı ve emperyalist rekabet

-Elemeci sınava dayalı eğitim sistemi yine sınıfta kaldı

Gazetenin yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz...