Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Toplumsal kriz ve mücadele dinamikleri” başlıklı kapak yazısıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Haziran 2021
  • 10:15

Kızıl Bayrak’ın dijital yayınının yeni sayısı yayımlandı. “Toplumsal kriz ve mücadele dinamikleri” başlıklı kapak yazısında, Türkiye kapitalizmini saran çok yönlü kriz, AKP-MHP iktidarının açmazları ve toplumsal mücadele dinamikleri ele alınıyor.

Toplumdaki kutuplaşmanın sınıfsal eksene oturabilmesinin önemine ve bu açıdan sorumluluklara işaret edilen yazıda şu vurgular yapılıyor:

“Mücadelenin gerçek sınıfsal-siyasal ekseninin ön plana çıkarılması, devrimci bir sınıf hareketini geliştirme çabasına odaklanmak, kavranması gereken en temel ve çözücü halkadır.

“Sınıf devrimcilerinin ve Türkiye devrimci hareketinin önünde sermayenin dinci-faşist rejimine karşı mücadeleyi bu çizgide geliştirme görev ve sorumluluğu durmaktadır. Tüm güç ve imkanlar bu doğrultuda harekete geçirilmeli, sınıf eksenli sosyal mücadelenin gelişimini kolaylaştıracak birleşik mücadele zeminleri yaratılmalıdır.”

AKP-MHP rejiminin kendi bekası uğruna tırmandırdığı Kürt halkını ve HDP’yi hedef alan ırkçı-faşist saldırganlık üzerine yazıların yer aldığı gazetede, Türkiye kapitalizminin krizinin işçi sınıfına ve emekçilere çıkarılan faturası, iktidarın kadın düşmanı politikaları, emperyalizmin taşeronluğunda yeni savaş hamleleri konu başlıklarında yazılar bulunuyor.

Yeni sayının orta sayfasında ise, Paris 1848 Haziran ayaklanması üzerine Karl Marx’ın Fransa’da Sınıf Mücadeleleri 1848-1850 değerlendirmelerinden bir parça yer alıyor.

Gazeteden öne çıkan kimi yazı başlıkları şöyle:

- Kürt ve Türk halklarının mücadele birliğini örmek

- Düzen muhalefetinin HDP’ye ve Kürt sorununa yaklaşımı

- Gelir dağılımı felaketi!

- AKP-MHP rejiminden yasa teklifi: Katillerin/tecavüzcülerin tutuklanması zorlaştırılıyor

- DİSK Tekstil SML’de neye imza attı, ne yaptı?

- Emperyalist işgal taşeronluğundan beka devşirmek

- İran’da seçimler ve “beklenen” isim değişikliği

- Fransa’da polis devletinin tahkimatı ve faşist partinin yükselişi

- DGB MYK Haziran 2021 toplantı sonuçları

- Çorum Katliamı 41. yılında… Katliamcı düzenden hesap sormaya!

Gazetenin yeni sayısına burayı tıklayarak ulaşılabilir…