Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı

Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı “Çürümüş düzene, çeteleşmiş devlete karşı birleşik mücadele!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Haziran 2021
  • 21:07

Kızıl Bayrak’ın dijital yayının yeni sayısı yayımlandı. “Çürümüş düzene, çeteleşmiş devlete karşı birleşik mücadele!” şiarlı kapak yazısıyla yayımlanan yeni sayıda, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin ruhuyla mücadele çağrısı yapıldı.

Çürümüş düzen/çeteleşmiş devlet gerçekliğinin başlıca gündem olduğu son döneme dair “Gerici-faşist rejim her geçen gün tırmandırdığı faşist zorbalıkla kendisini hedef alan toplumsal öfkenin sokağa taşmasını engellemeye çalışıyor. Düzen muhalefeti ise yaydığı ‘sandık hayali’ ile kitleleri edilgenliğe iterek, sokak muhalefetinin gelişmesini engellemeye çalışarak, iktidarın değirmenine su taşıyor” ifadelerinin yer aldığı yazıda, AKP-MHP iktidarının iç ve dış politikadaki açmazları ve dinci-faşist rejimin ömrünü uzatma çabaları ele alınıyor.

“Merkezinde işçi sınıfının yer aldığı toplumsal mücadele geliştirilmeden, ne ekonomik-sosyal saldırılar ne tırmandırılan baskı ve zorbalık ne de kirli savaş politikaları geri püskürtülebilir” denilen yazıda, katlanarak artan sorunlar yumağına karşı şu vurgu yapılıyor:

“Baskıya, sömürüye, kirli savaş politikalarına, çürümüş düzen çeteleşmiş devlet gerçeğine karşı mücadeleyi ileriye taşımak isteyen devrimci ve ilerici güçler, işçi ve emekçileri bu mücadeleye kazanmak için etkili ve ısrarlı bir çaba ortaya koymalı, bir odak olarak hareket etmeyi başarabilmelidir.”

Çürümüş düzen/çeteleşmiş devlet gerçekliğine dair güncel yazıların yer aldığı gazetede öne çıkan bir diğer gündemi ise 1 Temmuz’da yürürlükten kaldırılacak olan İstanbul Sözleşmesi oluşturuyor. Gazetede bu kapsamda “Sözleşmenin feshine karşı mücadelenin önemi” başlıklı yazı ve SML Etiket direnişçileriyle yapılan röportaj bulunuyor.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 51. yıl dönümü dolayısıyla “15-16 Haziran’ın direniş ruhuyla mücadeleye!” başlıklı yazının yer aldığı gazetede, orta sayfa da işçi sınıfımızın bu en görkemli başkaldırısına ayrıldı. Geçtiğimiz yıl 15-16 Haziran Direnişi’nin 50. Yılı’nda kaleme alınan ve iki bölüm halinde Kızıl Bayrak’ta yayımlanan “15-16 Haziran büyük işçi başkaldırısı yol gösteriyor” başlıklı yazı, birleştirilmiş olarak gazetenin orta sayfasında yer alıyor.

Arka kapakta “Büyük işçi başkaldırısı yol gösteriyor… 15-16 Haziran ruhuyla mücadeleye!” çağrısına yer verilen gazeteden bazı yazılar şöyle:

-Peker’in ifşaatları ve Saray’ın Almanya’daki çeteleri

-Mafyalaşan iktidarın doğalgaz müjdeleri

-“Ne verelim ABD’li kapitalistlere?”

-Sözleşmenin feshine karşı mücadelenin önemi

-SML Etiket direnişçileri: Katilleri üreten ve koruyan düzenden hesap soralım!

-Mafyatik rejimin dayanağı işçi sınıfının örgütsüzlüğüdür

-15-16 Haziran’ın direniş ruhuyla mücadeleye!

-ABD Başkan Yardımcısı’nın Orta Amerika turu

-Kapatıldığı halde zehir saçan termik santraller

-Çocukların özgürce büyüdükleri bir dünya için mücadeleye!

-Dinci-gerici-cinsiyetçi zihniyete karşı mücadele edelim!

Gazeteye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz...