Kızıl Bayrak’ın yeni sayısı çıktı!

Kızıl Bayrak, “Karadeniz’de artan gerilim ve Montrö tartışmaları” kapak yazısıyla yayımlandı. Gazetenin bir diğer öne çıkan gündemi 1 Mayıs.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Nisan 2021
  • 18:45

Kızıl Bayrak’ın dijital yayının yeni sayısı “Karadeniz’de artan gerilim ve Montrö tartışmaları” başlıklı kapak yazısıyla çıktı.

Emperyalist kapitalizmin hegemonya krizin güncel bir örneği olarak Karadeniz’de tırmanan gerilimin ele alındığı yazıda, dinci-faşist AKP-MHP rejiminin hesapları ele alınarak şu yorum yapılıyor: “Kendi iktidarının ömrünü uzatabilmek için emperyalistlere kölece hizmet etmek konusunda her türlü “çılgınlığın” altına imza atacak denli gözü dönmüş bir rejim gerçeği önümüzde durmaktadır.”

Etkili bir propaganda, ajitasyon ve siyasal teşhir faaliyetinin örgütlenmesi öncelikli görevine işaret edilen yazıda işçi sınıfına ve emekçilere şu uyarı yapılıyor:

“Dinci-faşist iktidarın ayakta kalabilmek uğruna emperyalizme kölece bağımlılığı derinleştiren politikalarına karşı harekete geçemedikleri koşullarda, işçi ve emekçilerin bugün yaşamakta oldukları yıkım daha da derinleşecek, ödeyecekleri fatura daha da büyüyecektir.”

Aynı konunun farklı yönlerini ele alan yazıların yer aldığı gazetenin bir diğer gündemini işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü 1 Mayıs oluşturuyor. 1 Mayıs çağrılarının yer aldığı yeni sayının arka kapağında da BDSP’nin “Krizin ve pandeminin faturasına hayır! Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarlı afişi bulunuyor.

Tarihsel TKP’nin 100. yılı dolayısıyla, partinin kırk yıllık lideri Şefik Hüsnü’nün 62. ölüm yıldönümünde Kızıl Bayrak’ın “Kemalist diktatörlük ve TKP” başlığıyla yayımladığı, Komünist Enternasyonal Yürütme Komitesi 13. Genel Toplantısı’ndaki (20 Ocak 1934) Konuşması ve “62. ölüm yıldönümünde Şefik Hüsnü: Davaya adanmış bütün bir yaşam…” başlıklı yazılar gazetenin orta sayfasında yer alıyor.

Gazeteden öne çıkan yazılar şöyle:

-Düzen muhalefetinin “zevzekliği”!

-Montrö tartışmalarının gerisinde ne var?

-ABD emperyalizmine yaranmaya çalışıyorlar!

-Yitirilen, Meclis’in yanılsama yaratma ve kandırma işlevidir

-1 Mayıs’ı yasaklamak istiyorlar! Geçit vermeyelim!

-Keyfi yasaklara geçit vermeyelim!

-Kriz ve salgının faturasına karşı 1 Mayıs’a, mücadeleye!

-Haklar ve gelecek mücadelesini büyütelim! 1 Mayıs’ta alanlara!

-Kapitalist barbarlığa karşı 1 Mayıs’a, sosyalizm mücadelesini büyütmeye!

-DLB: Gelecek ve özgürlük için örgütlü mücadele!

-ABD, AB ve NATO emperyalist blokunun Ukrayna provokasyonu

-Biden yönetimi Filistin sorununu mu çözecek?

-Kapitalizmin aşısı, aşının kapitalizmi

-Ekim Devrimi’ne sonsuz inançla bağlı bir şair: Vladimir Mayakovski

Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz...