Mata işçileri Birleşik Metal-İş şubesinde yöneticileri bekliyor

Mata işçileri Birleşik Metal-İş İstanbul 1No’lu Şube’de bekleyiş kararı aldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Temmuz 2019
  • 19:31

Mata fabrikasında iş akitlerine son verilen işçiler sendika yöneticilerine ulaşamamış, Pazartesi günü Kaynarca’da bulunan Birleşik Metal-İş İstanbul 1 No’lu Şube’ye gitmişlerdi. İşçiler, 23 Temmuz Salı günü (bugün) saat 14.00’e sendika avukatıyla görüşme kesilmesi üzerine şubeden ayrılmışlardı.

Salı günü sendikada tekrar bir araya gelen işçiler avukat ve şube yöneticilerinin yalan söylemleri ve direniş karşıtı görüşleriyle karşılaştılar.

İşten atılan işçiler, şube yöneticileri ve avukatla yaptıkları toplantıda, Pazartesi günü Mata fabrikasının olduğu Serbest Bölge’ye girmek istediklerini ancak kapıda güvenlik tarafından durdurulduklarını ifade ettiler. Mata patronu tarafından Serbest Bölge güvenliklerine tek tek isimlerinin verildiğini ayrıca güvenlik kulübesinde fotoğraflarının asılı olduğunu belirttiler. Cumartesi günü çıkışları verilen işçilerin, içerisinde ilaçları da olmak üzere pek çok eşyasının fabrikada kaldığını ve bunları alamadıklarını söylediler. İşçiler, 3 gündür şube başkanı Özcan Atmaca ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’na ulaşamadıklarını dile getirdiler.

Tazminatlarının yatırılmaması durumunda gerekirse direnişe geçeceklerini belirten işçilere şube yöneticileri tarafından “Direnişe geçerseniz tazminatınızı hiç alamayabilirsiniz” denildi. Şube yöneticileri sürekli olarak 1 aylık hukuki süreci hatırlatarak direniş karşıtı söylemler öne sürdüler. İşçiler tarafından “Sendika her şekilde bizim arkamızda duracak mı?” sorusu yöneticiler tarafından sessizlikle karşılandı. Bu soru 3-4 kez sorulmasına rağmen yöneticiler cevap dahi vermediler.

Haksız bir şekilde iş akitlerine son verildiğini belirten işçiler, hem durumun tekrar konuşulmasını hem de sendikaya asıl muhataplarının, yöneticilerin gelmesini talep ediyor. Durumun patronla görüşüleceğini dile getiren şube temsilcilerinin sözlerine güvenmeyen işçiler, muhatapların gelmesi için bugün sendika şubesini terk etmeme kararı aldılar.

Kızıl Bayrak / Tuzla