Ankara’da gençlik örgütlerinden Filistin halkıyla dayanışma

Ankara’da gençlik örgütleri, İsrail Büyükelçilik Konutu önünde yaptığı eylemle Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 12 Mayıs 2021
  • 18:17

Ankara’da gençlik örgütleri siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik başlattığı saldırıyı kınadı, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

İsrail Büyükelçilik Konutu önünde gerçekleşen eylemde, açıklamayı okuyan İrem Naz, İsrail’in Filistin halkını evlerinden zorla çıkararak “İsrail milliyetçilerini” yerleştirmeye başladığına dikkat çekti. Yaşanan saldırıda şu ana kadar 12’si çocuk 35 kişinin İsrail tarafından katledildiğini kaydeden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:  

“Bizler 1948’den beri Filistin halkının direnişinin yenilmediğini biliyoruz. Bu saldırıların da başarılı olamayacağından eminiz. 15 Mayıs günü İsrail Devleti’nin kuruluş günüdür. Bu tarih Filistin halkı için yıllar boyunca katledilenleri anmak, işgale karşı direnişi büyütmek için sokağa çıktığı ’Nakba’ günü olarak sembolleşmiştir. Bu yıl Nakba yaklaşırken katil ve işgalci İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelik saldırıları sürüyor. Yıllardır Filistin topraklarını işgal etmek için çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin binlerce Filistinliyi katleden İsrail devleti yaklaşık bir haftadır Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlileri düzenlediği saldırılarla mahalleden zorla çıkarmaya çalışıyor. Bu mahallelere yerleştirilenlerin İsrail Devleti’nin paramiliter grupları olduğunu biliyoruz. Bu işgalciler de, İsrail Devleti’yle birlikte Filistin halkına saldırıyı genişletiyor.” 

“Devlet devletin yanında, halkların karşısındadır”

İsrail Devleti, Filistin halkına saldırırken; TC Devleti de, bakanlık, parlamento düzeyinde açıklamalar yaparak saldırıların karşısında olduğunu söylüyor” diyen Çelik, İsrailli pilotların Konya’da eğitim aldığını da sözlerine ekledi. İki devlet arasında ticaret anlaşmalarının yürürlükte olduğunun altını çizen Çelik, “Biz neyin karşısında olduklarını çok iyi biliyoruz. Devlet devletin yanında, halkların karşısındadır” dedi.

“Dünyanın her yerinde devletler halklara saldırıyor”

Çelik, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Tıpkı geçtiğimiz yıllarda Sur’un, Cizre’nin, Nusaybin’in bombalandığı gibi bugün Kudüslüler, İsrail Devleti tarafından sokaklarda kurşunlanıyor, tıpkı geçtiğimiz günlerde Medellinlilerin, Kolombiya Devleti tarafından kurşunlandığı gibi. Filistin’de, Kolombiya’da, Suriye’de, Irak’ta, İran’da, Kürdistan’da; dünyanın her yerinde devletler halklara saldırmaya devam ediyor." 

Filistin halkının özgürlük mücadelesinde Türkiyeli devrimcilerin de yer aldığını hatırlatan Çelik, “Halkların özgürlük mücadelesi de ortaktır. Filistin’de işgalcilere karşı tarih boyunca omuz omuza direndik, direnmeye devam ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Kızıl Bayrak / Ankara

İLİŞKİLİ HABERLER