İstanbul’da gençlik İsrail Konsolosluğu önündeydi

İstanbul’da gençlik örgütleri İsrail Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirerek “Ortadoğu’ya bayram emperyalizm ve siyonizm yenilince gelecek! Direnen Filistin halkının yanındayız!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 13 Mayıs 2021
  • 19:12

Gençlik Hareketi Koordinasyonu, Sol Genç, Devrimci Gençlik Dernekleri ve TKH Gençliği, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto etti. 

İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde “Ortadoğu’ya bayram emperyalizm ve siyonizm yenilince gelecek! Direnen Filistin halkının yanındayız!” şiarlı pankart açıldı, “Filistin halkı yalnız değildir!” ve “Katil İsrail, katil ABD!” sloganları atıldı. 

“Filistinlilerin kanı, İsrail’in işbirlikçilerinin elinde” denilerek okunan basın açıklamasında şunlar ifade edildi: 

“Bugün İsrail’e karşı naralar atan AKP, her fırsatta İsrail’le iş tutmakta ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini geliştirmektedir. ABD, emperyalist çıkarları doğrultusunda bölgeyi istediği gibi şekillendirmeye çalışarak, bölgede İsrail’le birlikte kanlı politikalar yürütmektedir. Türkiye ise sermaye sınıfı eliyle, gerek emperyalist savaş örgütü NATO’ya üye olması, gerek sınırları içinde emperyalist güçlerin askeri üslerini bulunması bakımından emperyalistlerin politikalarına hizmet etmektedir. ABD ile neredeyse her alanda işbirliği içinde olan AKP, Filistin’in yanında değil karşısındadır.

“Filistin’e destek açıklamaları ise AKP iktidarının iç politika üretmedeki yetersizliğinin hamaset yoluyla giderilmesinden öte bir anlama sahip değildir. Sınıfsal konumu gereği emperyalist işgalcilerin yanında yer alan AKP, Filistin halkına yapılan zulümden en az İsrail kadar sorumludur.

“1967’den bugüne, özgür Filistin için mücadele eden Filistin halkı bu uğurda ödediği ağır bedellere; onlarca yıldır devam eden zulme, tehditlere, saldırılara, kıyımlara ve katliamlara rağmen dün, haklı direnişi, onurlu mücadelesi ve kararlılığı ile zafere kadar direneceğini bu süreçte bir kez daha göstermiştir. Filistin direnişi bugün dimdik ayaktadır! Ortadoğu halklarının baş düşmanı ABD ve İsrail, tüm bu yıkıma ve saldırılara rağmen direnen Filistin halkı karşısında yenilmeye mahkum ve Filistin halkına karşı işledikleri suçların hesabını vermeye mecburdur!

“Bizler, ‘68’den bugüne emperyalizmle savaşan gençliğin yolunda ve her daim direnen Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında olacağız! Filistin halkının haklı davasını ve direnişini yükseltecek; katillere, işgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı bir adım bile geri atmayacağız. Gençlik direnen Filistin halkının yanında!”

“Emperyalizmin karşısında, Mahirlerin yanında!”, “Direnenler kazanacak!”, “İsrail, ABD, AKP ve işbirlikçileri Filistin’in kanı sizin elinizde!”, “İşgalci İsrail Filistin’den defol!” ve “Bizim bayramımız zaferle gelir!” dövizlerinin taşındığı eylem basın açıklamasının okunmasının ardından sonlandırıldı.