Gençlik örgütleri: “Katledenler kaybedecek”

Gençlik örgütleri İstanbul ve İzmir'de eylem yaparak çeteleşen devleti teşhir etti.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 28 Mayıs 2021
  • 19:45

Gençlik örgütleri İstanbul ve İzmir’de eylem yaparak çeteleşen devleti teşhir etti. İstanbul Okmeydanı’nda ise Birleşik Gençlik Meclisleri eylem gerçekleştirirken, İzmir’de “Bir tripoda, bir kameraya değil halka yenileceksiniz” dedi.

BGM: “Katledenler kaybedecek”

Birleşik Gençlik Meclisleri Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde “Berkin’in katili devlet-mafya düzeni! Katledenler kaybedecek” pankartı taşıyarak konuşmalar gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi:

Berkin’i bu sokakta katlettiler. Berkin’in öfkesinden, Gezi’de en önde savaşan gençlikten korktukları için Berkin bu sokakta katledildi. Bugün bizi düşüncelerimizden korkanlar tarafından mahallemize çete işbirliğiyle uyuşturucu sokanları tanıyoruz.”

İzmir: “Bir tripoda, bir kameraya değil halka yenileceksiniz”

Gençlik örgütleri İzmir Alsancak Vapur İskelesi önünde faşist mafya şefi Sedat Peker’in ifşaatlarına ilişkin eylem gerçekleştirdi. İzmir’de valiliğin eylem yasağına rağmen gerçekleştirilen eylemde “Bir tripoda, bir kameraya değil halka yenileceksiniz” yazılı pankart taşındı.

Gençlik örgütleri adına okunan basın açıklamasında devrimcilerin AKP-MHP iktidarının kendisini mafya düzeni ile var ettiğini bildiklerini ve defalarca dile getirdikleri belirtilerek, çete şefi Sedat Peker'in ifşaatları hatırlatıldı.

'90'lı yıllarda Susurluk ve şimdi de Peker aracılığıyla gündeme taşınan mafya ilişkilerinin gerçekte sistemin halka karşı yürüttüğü savaşta kullandığı kontr-gerilla örgütlenmesinin bir aparatından başka bir şey olmadığının altı çizilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Mevcut düzen, bu tür kişilikleri halka karşı savaşta gayri-nizami harp unsuru olarak kullanılmakta ve zamanı geldiğinde bir kenara atmaktadır. Gelinen aşamada Peker AKP tarafından kullanıldıktan sonra kenara konmasına itiraz etmektedir. Kısmi itirafçılaşmasının arkasında asıl olarak bu neden yatmaktadır.”

Saray rejiminin bir çözülüş sürecinde olduğuna dikkat çekilerek şunlar söylendi:

“Yeldana Kahraman cinayeti, Uğur Mumcu Suikasti, Kolombiya'dan kokain ticareti ve benzeri sayamayacağımız birçok kirli şeyin hepsi de mafya eliyle gerçekleştirilmiştir. Yıllardır katliamlara uğrattığınız halklara, haklarını, hayatlarını, geleceğini çaldığınız ve açlık ile imtihan ettiğiniz işçilere, emekçilere, öğrencilere, yıllardır yok saydığınız LGBTİ+'lara, her gün katledilmelerine göz yumduğunuz kadınlara verecek hesabınız var.”

Açıklamada son olarak şunlar ifade edildi:

“Bu düzenden kurtulmanın tek yolu örgütlü bir mücadeleden geçmektedir. Biz özgürlükten, eşitlikten, kardeşlikten yana olanların elinde bulundurduğu en güçlü araç ise örgütlenmektir. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez. 'Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali hak ettiği sonu bulacak; kaçınılmaz olanı yaşayacaktır.' Bu pislikten kurtulmak, yaşamını, iradesini, emeğinin değerini, özgürlüğünü kazanmak isteyenlerin önündeki tek seçenek, sömürüye, adaletsizliğe karşı mücadele etmek üzere direnişin bir parçası olmak ve örgütlenmektir. Vurguncular, mafyalar, işbirlikçi iktidar; bir tripoda, bir kameraya değil halka yenilecek.”