İTO: Hekimler susmaz, TTB susturulamaz

İstanbul Tabip Odası (İTO), meslek odalarına yönelik baskılara karşı düzenlediği basın toplantısında Şebnem Korur Fincancı’nın 23 Aralık’ta görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2022
  • 17:30

İstanbul Tabip Odası, meslek örgütlerine yönelik baskı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın 23 Aralık’ta Çağlayan Adliyesi’nde görülecek duruşmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

“Hekimler Susmaz, TTB susturulamaz” şiarıyla İstanbul Tabip Odası'nın Cağaloğlu'nda bulunan binasında yapılan toplantıda ilk sözü İTO Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç aldı. Emek ve meslek örgütlerinin son 20 yılda sayısız baskılara maruz kaldıklarını ve boyun eğmediklerini hatırlatan Oruç şunları ifade etti:

“Ekonomik krizin içinden geçtiği Türkiye’nin seçim sathi mailine girildiğini görüyoruz. İktidar da bu dönemi en az muhalif sesle geçirmeye çalışıyor bu yüzden karşımızda duruyor. Kendilerince sesini kısamadıklarının üzerine gittiklerini görüyoruz. Sadece TTB değil, pek çok sendika, insan hakları mücadelesi verenler bu baskılarla karşı karşıya kalıyor.”

Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının tamamen siyasi bir karar olduğunu belirten Oruç, iktidarın TTB’ye dönük saldırılarına karşı tüm emek ve meslek örgütleri ile birlikte mücadelenin önemini vurguladı.

Bulut: Uydurma delillerle meslek örgütleri yıldırılmak isteniyor

Ardından TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut aldı. Bulut şunları dedi:

“Bizler ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ dahil olmak üzere, Covid 19 döneminde pek çok sorunlu konuyu kamuoyuna teşhir etmekle görev almış bir örgütüz”

Erdoğan: Ters düşmeyi göze alıyoruz

Ardından söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan ise şunları vurguladı:

“Bunun en belirgin örneği 1980 askeri darbesi döneminde yasa değişiklikleri ile TTB’ye yönelik mali, mesleki kısıtlamalar getirilmesi ve yasada var olan yetkilerinin uygulanmasında bürokratik engeller çıkarılmasıdır.”

Duruşmaya çağrı

Açıklamada, İstanbul Tabip Odası’nın duruşma gününe ilişkin hazırlanan program paylaşıldı.

İstanbul Tabip Odası tarafından planlanan 23 Aralık programı şu şekilde:

“*08.30: Basın Açıklaması (İstanbul Çağlayan Adliyesi Önü)

 *09.30:  Duruşma (İstanbul Çağlayan Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu)

*Duruşma Sonrası Basın Bilgilendirmesi (İstanbul Çağlayan Adliyesi Önü, Daha sonra İstanbul Tabip Odası’nda Basın Açıklaması)"