TTB: TTB susturulamaz

TTB 11 Ocak’ta görülecek dava öncesinde çeşitli etkinliklerle “TTB susturulamaz” diyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ocak 2023
  • 10:10

TTB 11 Ocak’ta görülecek dava öncesinde çeşitli etkinliklerle “TTB susturulamaz” diyor.

TTB’den saldırılara ilişkin panel

TTB Genel Merkez binasında “Meslek örgütü özerkliğini ve mesleki bağımsızlığı savunuyoruz: TTB susturulamaz” başlıklı panel düzenledi. Panele Dünya Tabipleri Birliği temsilcisi Jacques de Haller, ulusal ve uluslararası örgüt temsilcileri, çok sayıda emek ve meslek örgütü temsilcisi ve çok sayıda hekim katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Haller şunları dedi:

“Değişimin yaşanması tekrardan normale dönülmesi konusunda umut var. Yargılamalar TTB’nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hükümet siyaseten sizi görmezden gelebilecek durumda olsaydı sizinle uğraşmazdı.  Ancak siz hekimler, son derece önemlisiniz. Hali hazırda hekimler olarak hastalarla kurduğunuz ilişki sonrasında toplumu tanımanız ve onlarla ilişkide olmanız bu yargılamanın açıklaması ve işareti olabilir.”

Ardından söz alan CHP’li İbrahim Kaboğlu, TTB’nin karşı karşıya kaldığı durumun tıp biliminin ötesinde olduğunu söyledi. Kabaoğlu, Anayasa’nın 135’inci maddesinde bulunan kamu ve kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin önemine değindi.

Dava bilgilenlendirmesi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 12 Ocak’ta İstanbul’da devam edecek olan Şebnem Korur Fincancı Davası ve 10 Ocak’ta Ankara’da başlayacak olan TTB Merkez Konseyi görevden alma davası öncesinde Kâhya Otel'de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında basın ile bir araya geldi. Toplantıya TTB Merkez Konseyi, birçok ilden tabip odalarının başkanları ile Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu katıldı. TTB Merkez Konseyi Görevden Alma Davası’na ilişkin konuşan MK üyeleri açıklamalarda bulundu.

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut’un yaptığı açılış konuşması ardından TTB II. Başkanı Ali İhsan Ökten, TTB’nin neden hedefte olduğuna ve iktidarın neden TTB’den intikam almaya çalıştığına dair kamuoyunu bildirdiği basın açıklamasını okudu. Açıklamada TTB’nin susturulmak istendiğini ve iktidarın TTB’den bu sebeple intikam almaya çalıştığına değinildi. Basın açıklamasının ardından basından gelen soruları yanıtlayan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut “Kısacası iktidar dikensiz gül bahçesi istiyor ama biz gül bahçesinde diken olmaya devam edeceğiz” dedi. Hekimlerin söz aldığı toplantı soru ve cevaplar sonrası bitirildi.