Çorlu Tren Katliamı davasında oyalama sürüyor

Çorlu Tren Katliamı davasının 9’ncu duruşmasında da katliamda sorumluluğu olan TCDD üst düzey yetkililerin yargılanması için adım atılmadı. Avukat Onur Şahinkaya duruşmayı Kızıl Bayrak'a değerlendirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Ocak 2022
  • 16:16

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren Katliamı’nın 9’uncu duruşması görüldü. 

Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 9’uncu duruşması mahkeme salonuna dönüştürülen Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü. Katliamda yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler Bulvar Yolu üzerinde toplanıp, ellerinde fotoğraflarla salona kadar yürüyüş yaptı.

Avukatların ve ailelerin hava şartlarından kaynaklı sınırlı katıldığı duruşma 25 Mayıs 2022 saat 9.30’a ertelendi.

Davanın avukatı Onur Şahinkaya’nın Kızıl Bayrak’a verdiği bilgilere göre; dava avukatları yargılanan 4 sanığın yanı sıra katliamda sorumluluğu olan üst düzey yetkililerin belirlenmesi için yürütülen soruşturmanın hızla neticelenmesi ve tüm sorumluların yargılanması talebini yineledi. 

Mahkemenin üst düzey TCDD yetkililerin yargılanması için müracaatı savcılık ve mahkeme aracılığıyla oyalanıyor. Üst düzey yetkililerin yargılanmasıyla ilgili dosyanın duruşmadan önce Aralık ayında eski savcıdan alınarak yeni savcıya iletildiğini ancak yeni savcının da işlem yapmadığını belirten Şahinkaya mahkemenin savcının dava açmasını beklediğini aktardı. 

Mahkeme, katliamdan sorumluluğu olan üst düzey yöneticiler hakkındaki savcılık dosyasının sonuçlanmasının beklenmesine; dosyanın tamamlanması ve dava açılması halinde açılacak davanın bu dava ile birleştirilmesi işlemlerinin yapılmasına, daha önce alınan raporlarda, tüm sorumluların tespitini yapmaktan kaçınan bilirkişiler hakkında yürütülen soruşturma dosyasının akıbetinin sorulmasına, yargılanan sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi.

Sonraki duruşma 25 Mayıs 2022’de görülecek.

İLİŞKİLİ HABERLER