BDSP’den İstanbul’da 15-16 Haziran pikniği

İşçi ve emekçiler BDSP’nin İstanbul Avrupa Yakası’nda düzenlediği 15-16 Haziran pikniğinde buluştu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Haziran 2019
  • 19:16

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), İstanbul Avrupa Yakası’nda 15 16 Haziran işçi direnişinin yıldönümünde piknik gerçekleştirdi. Piknik sabah 10.00’da Esenyurt, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa’dan araçların gelmesiyle başladı. İlk olarak kollektif emeğin ürünü olarak hazırlanan ortak sofra kuruldu. Kahvaltının ardından forum gerçekleştirildi.

Forum BDSP adına yapılan konuşma ile başladı. Konuşmada 15-16 Haziran Direnişi’nin Türkiye işçi sınıfı hareketinde tuttuğu yere değinildi. Şanlı 15-16 Haziran Direnişi’nin işçi sınıfı ve emekçilere dönük saldırıları geri püskürtmek için yol gösterdiği vurgulandı. Gerici faşist iktidarın toplumsal muhalefete dönük saldırılarına değinilen açıklamada dinci-gerici AKP iktidarına geçit vermeme çağrısı yapıldı. Gerici-faşist iktidarın düzenin yasalarını dahi hiçe sayarak iptal ettirdiği seçimler üzerinden faşist baskı ve zorbalığın geldiği boyuta vurgu yapıldı. Konuşmanın devamında Gerici faşist iktidarın karşında tek alternatif olarak sunulan CHP ve İmamoğlu’nun da düzenin ve sermayenin hizmetinde olduğu vurgulanarak işçi sınıfı ve emekçilerin tek ve gerçek alternatifi olan sosyalizme vurgu yapıldı. Son olarakta komünistlerin düzen partilerine ve düzen adaylarına hiçbir biçimde çağrı yapmayacakları ifade edilerek gerici faşist iktidara karşı işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesini fabrikalarda ve hayatın olduğu her yerde örgütleme, birliğini güçlendirme mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. 15-16 Haziran Direnişi’nin bu açıdan yol gösterici olduğu vurgulanarak konuşma sonlandırıldı.

BDSP adına yapılan konuşmanın ardından forum kısmına geçildi. Forumda işçi ve emekçiler söz alarak 15-16 Haziran Direnişi, gerici faşist iktidarın saldırıları, fabrikalarda yaşanan hak gaspları ve örgütlenme mücadelesi vb. konular üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler. Yaklaşık bir buçuk saat süren forumun ardından ara verildi. Arada çeşitli oyunlar oynandı, yarışmalar gerçekleştirildi.

Saat 15.00’te öğlen yemeğinin yenilmesinin ardından programın ikinci bölümüne geçildi. İkinci bölümde ilk olarak kızıl afacanlar sahne alarak şiir dinletisi sundular. Esas Der de müzik dinletisi ve şeyh Bedrettin destanını anlatan kısa bir şiirsel tiyatro ile pikniğe katkı sundu. Bir metal işçisi de sahne alarak türkü ve halay parçaları seslendirdi. Halayların çekilmesi ile piknik programı tamamlandı.

Piknik alanında çocuk işçi katliamlarını anlatan resim sergisi açıldı. Alana “15-16 Haziran Direnişi yol gösteriyor” şiarının yer aldığı pankart asıldı. Ayrıca açılan standda Kızıl Bayrak ve Eksen Yayıncılık kitapları tanıtıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul