BDSP, 15-16 Haziran mitingine çağırıyor!

BDSP, DİSK’in 15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümü vesilesiyle Kartal'da düzenleyeceği mitinge çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Haziran 2019
  • 14:48

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 49. yıldönümünde, başta kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının gaspı olmak üzere sınıfa yönelik saldırılara karşı 15 Haziran Cumartesi günü saat 17.00’de İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenleycek.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), tüm işçi ve emekçileri mitinge katılmaya çağırıyor.

BDSP’nin çağrısı şöyle:

Sermaye diktatörlüğüne karşı; genel grev, genel direniş!

Sınıfa yönelik saldırıların yoğunlaştığı, sermaye diktatörlüğünün ve tek adam rejiminin yaşadığı ekonomik ve siyasal krizlerin faturasının işçi-emekçilere kesilmeye çalışıldığı bir dönemde 15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişi yol göstermeye devam ediyor.

Kıdem tazminatı hakkımızın gaspından mezarda emekliliğin adım adım hayata geçirilmesine, zorunlu BES’ten verginin tabana yayılması tartışmalarıyla emekçilerin sırtındaki verginin yükünün arttırılması, İşsizlik Fonu başta olmak üzere fonların yağmalanması, sermayeye teşvikler ve desteklerle peşkeş çekilmesine kadar krizlerinin faturasını bizlere ödetmeye çalışıyorlar. Bunu da baskı ve zorbalıkla, baskı ve tehditlerle yapıyorlar.

Açıktan sermayenin demir yumruğu olduklarını, onların hizmetinde olduklarını ilan ediyorlar. İktidarlarını korumak için tanımadıkları seçim sonuçlarının ardından seçimlerin yenilenmesi ile sadece İstanbul’da değil, ülke çapında bir hesaplaşmaya giren AKP iktidarı pervasızlıkta sınır tanımıyor.

Sınıf mücadelesinin önünün açılması için AKP iktidarının  geriletilmesi noktasında 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi yol göstermeye devam ediyor. Mecliste çıkan ve DİSK’in kapatılması girişimi anlamına gelen yasalara karşı şalteri indirip üretimi durdurarak sokağa dökülen yüz bini aşkın işçinin karşısında duramayan sermaye iktidarı çıkarttığı yasaları geri çekmek zorunda kalmıştı. Polisiyle-jandarmasıyla işçilerin karşısına kurdukları barikatları bir bir aşan işçi sınıfı İstanbul’u sermayeye dar etmişti.

2 gün boyunca İstanbul’da meydanları zapt eden işçi sınıfı hakları ve geleceği için ne yapılması gerektiğini ortaya koymuştu. Bu büyük işçi direnişi karşısında DİSK bürokrasisi de eylem kırıcı rolünü oynayarak radyodan işçilere “evlerinize-fabrikalarınıza dönün” çağrısı yapmıştı.

DİSK’i DİSK yapan değerleri yaratanlar 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’ni  yaratan işçi sınıfıdır. Bu unutulmamalıdır. Sendikal bürokrasi ise o gün olduğu gibi bugün de uzlaşmacı rolünü oynamaktadır. Sınıfa yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde bu saldırıların karşısında genel grevi, genel direnişi örgütlemekten başka yolumuz yoktur.

Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkımıza sahip çıkmak istiyorsa, fonların yağmasına son vermek, işten atmaları durdurmak, krizin faturasını kapitalistlere ödetmek istiyorsak genel grev, genel direnişi örgütlemeliyiz.

Bu bakışla “genel grev, genel direniş!” pankartımızla, 15 Haziran Cumartesi düzenlenecek mitinge katılacağız. Tarihine ve geleceğine sahip çıkan tüm işçi ve emekçileri mitinge katılmaya çağırıyoruz.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

15 Haziran Cumartesi

Buluşma: 16.30 / Kartal İstasyon çıkışı
Miting: 17.00 / Kartal Meydanı