Kayseri’de 15-16 Haziran açıklaması

15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümü nedeniyle Kayseri’de basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Haziran 2019
  • 19:29

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla bugün Kayseri’de basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam yaptı. 15-16 Haziran Direnişi’nde yaşamını yitiren direnişçi işçileri selamlayan Sağlam “Bu onurlu direnişte yaşamını yitiren arkadaşlarımızı bir kez daha anıyoruz” dedi.

15-16 Haziran Direnişi ile DİSK’in yok edilmesine geçit verilmediğini belirten Sağlam “1970’te çıkartılmak istenen bir yasayla DİSK’i yok etmek isteyenlerin karşısında dikilen 15-16 Haziran direnişçilerini, sendikal hakları için bedel ödeyen işçileri mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

Faturayı emekçilere kesmek için İstanbul seçimleri bekleniyor”

Bugün de işçilerin haklarının budanmak, ekonomik krizin faturasının işçi ve emekçilere ödetilmek istendiğini belirten Sağlam; “Ülkemizde ekonomik kriz etkisini arttırıyor. İşsizlik Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyor, zamlar ücretlerimizi eritiyor. Krizin faturasını emekçilere kesecek, işçilere ve halka daha fazla yük getirecek önlem paketi için ise İstanbul’daki seçim bekleniyor” dedi.

İşçi haklarına yönelik ciddi tehlikeler içeren “dönüşüm adımları”nın 10 Nisan 2019’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ilan edildiğini belirten Sağlam, adımlar içerisinde kıdem tazminatı hakkının fona devri, zorunlu BES’te yeni düzenleme ve vergi yükünün emekçilere daha fazla yıkılması olduğunu hatırlattı.

İşçiler haklarını direne direne savunmuştur”

Krizden korunması gerekenlerin işçi ve emekçiler olduğunu belirten Sağlam “Nasıl mücadele edeceğimizi tarihimizden biliyoruz. Biz direne direne kazanmayı 15-16 Haziran şanlı işçi direnişinden öğrendik.Yaklaşık yarım asır önce DİSK’in kapatılması girişimlerine karşı ayağa kalkan işçi sınıfı 15-16 Haziran 1970’te yaşamı durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklarına sahip çıkmış, işçiler haklarını direne direne savunmuştur” diyerek saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Kayseri İşçi Birliği’nin katıldığı eyleme, BDSP, BHH, CHP, EMEP de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Kayseri