Grev filmi Fransa'da

Emekçiler tarafından ilgiyle karşılanan film tanıtım çalışmaları, Türkiyeli emekçilerin yanı sıra, değişik uluslardan emekçilerden de enternasyonal dayanışma ve destek buluyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 21 Mart 2022
  • 11:15

Avrupa’da gösterimini İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu’nun (BİR-KAR) organize ettiği Grev filmi, önümüzdeki günlerde Fransa’da da emekçilerle buluşuyor.

Fransa’da filmin ilk gösterimi 27 Mart Pazar günü saat 16.00 da Strasburg Dostluk ve Kültür Evi’nde yapılacak. Grev filmi 9 Nisan’da Paris Le Brady Sinema Salonu, 10 Nisan’da Villiers Le Bel Demokratik Kürt Merkezi, 17 Nisan’da Drancy Kürt Kültür evi ve 24 Nisan’da ise Brötanya bölgesinde Lanester Quai 9 sinemasında emekçilerle buluşacak.

Grev filmi etkinliklerine işçi ve emekçilerin katılımını sağlamak için BİR-KAR çalışanları başta filmin gösterileceği bölge, şehir ve semtler olmak üzere faaliyetlerini aralıksız sürdürüyorlar. Afiş çalışmalarının yanı sıra, eylem, etkinlik, düğün, aile ziyaretleri, bireysel ilişki gibi çeşitli kanallarla film tanıtımı yapıyor, etkinlik biletlerini emekçilere ulaştırıyorlar.

Film etkinlikleriyle ilgili sohbetlerde günümüzde kazanımların işgal, grev ve direnişlerle mümkün olduğu; kapitalist barbarlık düzeninde işçi ve emekçilerin işsizlik ve yoksullukla, gençliğin ise güvencesizlik ve geleceksizliğin yanı sıra büyük bir dejenerasyonla karşı karşıya kaldığı dile getiriliyor. Salgınla birlikte emperyalist saldırganlık ve savaşların hiçbir kural tanımadan dünyanın dört bir yanında azgınca sürdüğü, işçi ve emekçilere, ilerici ve devrimcilere çok büyük görevler düştüğü belirtiliyor.

Emekçiler tarafından ilgiyle karşılanan tanıtım çalışmaları, Türkiyeli emekçilerin yanı sıra, değişik uluslardan emekçilerden de enternasyonal dayanışma ve destek buluyor. BİR-KAR çalışanlarının aktardığına göre, Kuzey Afrika kökenli bir emekçi, Türkiye işçi sınıfının tarihten gelen direnişini selamlamak, dayanışmada bulunmak amacıyla işçi sınıfının haklı ve onurlu mücadelesini desteklediğini belirterek, 50 adet bilet ayrılmasını istedi.

Kızıl Bayrak / Fransa

Fransa Grev filmi gösterimi yer ve tarihleri:

İletişim tel: 07 58 74 90 95

* 27 Mart Pazar, saat 16.00, Strasbourg Dostluk ve Kültür Evi, 11 Rue Kageneck 67000, Strasbourg

* 9 Nisan Cumartesi, saat 19.15, Paris Le Brady sineması, 39 Boulevard de Strasbourg 75010 Paris

* 10 Nisan Pazar, saat 14.30, Villiers Le Bel Demokratik Kürt Merkezi, 11 Rue Jean Jaures 95400 Arnouville

* 17 Nisan Pazar, saat 14.30, Drancy Kürt Kültür Evi, 46 Rue Joseph Henaff 93700 Drancy,

* 24 Nisan Pazar, saat 14.00, Quai 9 sineması, Avenue François Billoux 56600 Lanester,